Jelenlegi hely

Ha május: Felvidéki Vágta!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, május 15 - 15:28 | Közérdekű
Május utolsó hétvégéjén már ötödik alkalommal ülnek nyeregbe Dunaszerdahelyen a Felvidék lovasai, hogy a sikabonyi reptéren kialakított pályán eldöntsék: ki nyeri az V. Felvidéki Vágtát.
Ha május: Felvidéki Vágta!

Május 25-én az is eldől, kik versenyezhetnek majd szeptemberben, Budapesten a Nemzeti Vágtán régiónk képviseletében, mivel a Felvidéki Vágta egyúttal a Hősök terén lezajló Nemzeti Vágta egyik hivatalos előfutama is.

Az V. Felvidéki Vágta egyik újdonsága a futóverseny lesz május 25-én, szombaton 14 órától! A gyerekek 300 méteren állhatnak rajthoz, a felnőttek pedig 1, 5 és 10 kilométeres távon versenyezhetnek. Regisztrálni május 20-ig a www.felvidekivagta.sk oldalon lehet. A gyerekek regisztrációja ingyenes, a felnőtteké 10 euró. A futóversenyen résztvevők belépőt nyernek a Felvidéki Vágta programjaira, beleértve az esti koncerteket is. Egész napos belépőt kapnak a dunaszerdahelyi termálfürdőbe, valamint a célba érve meglepetéscsomagot vehetnek át. Fuss és szórakozz az V. Felvidéki Vágtán! Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Az idén sem maradhat el a szokásos nagyoperett! A szombati vágta előestéjén, pénteken, május 24-én 18 órától Lehár Ferenc Víg özvegy című operettje elevenedik meg a színpadon. Természetesen, ahogy már megszokhatták, most is nagy szimfonikus zenekari kísérettel, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a Magyar Zenés Színház tánckarának közreműködésével! Akárcsak tavaly, az idén is lesz fedett nézőtér ülőhelyekkel.

Már zajlik az elővételes jegyvásárlás. Jegyek vásárolhatók Dunaszerdahelyen a MAX bevásárlóközpontban a Csodafarmon, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban és a Vámbéry téri Focus music shopban. Kétnapos jegyet lehet vásárolni, amely 12 euróba kerül, a helyszínen 15 euró. Elővételben lehet belépőjegyet venni csak a szombati napra is, ez esetben a jegy ára 5 euró. A helyszínen a szombati jegy ára 7 euró.

Már webshopon keresztül is lehet jegyet váltani a www.felvidekivagta.sk oldalon.

A lóversenyek futamai kínálják ugyan a fő látványosságot, de emellett az operetten kívül egyéb kulturális programok és nagyszabású koncertek is várják az érdeklődőket szombaton. Kézműves vásár, állatsimogató, lovaglási lehetőség és más vidám gyermekprogramok is várják a látogatókat.

Az ünnepélyes megnyitó szombaton 11-kor lesz. A futamok résztvevői ünnepélyesen felvonulnak, bemutatkoznak a versenyző lovasok és az őket nevező települések, majd az előfutamok következnek. A döntő futam kora este, fél 6 után lesz.

 A szervezők célja az, hogy a megnyitó utáni előfutamokon is minél nagyobb számban vegyenek részt a kisgyermekes családok. Szeretnék a lovas hagyományokkal is megismertetni a gyerekeket. A legkisebbeket játszópark várja korabeli játékokkal, ágyúval lőhetnek, lovagolhatnak, és a kisállatkertben állatsimogatásra is lesz lehetőség. Nem hiányoznak majd a jellegzetes csallóközi ételek és italok, sőt a borászok minőségi nedűit kínáló borudvarba is betérhetnek az érdeklődők.

Május 25-én este 21 órától igazi „csikidam party” várja a rajongókat, ugyanis fellép a 35 éves fennállását ünneplő R-GO. Szikora Robiék fergeteges bulit csapnak, amit nem szabad kihagyni! Előtte 20 órától az ismert rapper, Curtis lép a pódiumra, hogy élőben is bemutassa friss dalait.

A szervezők az egyéb tudnivalókról folyamatos információkat tesznek majd közzé Dunaszerdahely város honlapján. A szervezők elérhetősége: Bóna Erzsébet – 0903 397 063, bona.e [at] bonspromotion.sk. (pve)