Back to top

Ha fertőzésgyanú van a családban, a gyerek ne menjen iskolába

Publikálva: 2021, október 12 - 13:43
Ha a gyereknél fertőzéses megbetegedés tünetei jelentkeznek, ne menjen iskolába. Ugyanez vonatkozik arra az esetre, ha valamelyik családtagnál felmerül a Covid-fertőzés gyanúja, elővigyázatosságból ilyenkor is ajánlatos otthon maradnia a gyereknek – emlékeztetett a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) a járvány terjedését lassító intézkedések betartására.
Ha fertőzésgyanú van a családban, a gyerek ne menjen iskolába

„A tünetek közé tartozik a hőemelkedés és a láz, az orr eldugulása, a nátha, a torokfájás, a köhögés, a nehéz légzés, a fáradékonyság, a fejfájás, az izomfájdalmak, a rosszullét, a hányás, a hasmenés, az étvágytalanság, a szaglás és az ízlelés elveszítése, a hasfájás, valamint a kötőhártya-gyulladás” – sorolta Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.

A járványügyi szakértők továbbra is azt javasolják, hogy az alapiskolák, a speciális iskolák, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok első négy osztályának tanulói is viseljenek maszkot az osztályteremben is.

„Továbbra is ezt javasoljuk, mert ez hatékony védekezés a fertőzés terjedésével szemben. Ugyanakkor figyelmeztetünk, hogy az osztálytermen kívül, az iskola folyosóin, a mosdóban, az öltözőkben, más közös helyiségekben minden tanuló számára kötelező a maszkviselés” – tette hozzá Račková.

ma7 | TASR

Ezt már olvasta?

Cookies