Back to top

Győzelemmel és bronzéremmel zárta a MOL Extraligát a HC DAC

Publikálva: 2021, április 11 - 08:38
Győzelemmel zárta a MOL Extraligát a HC DAC, amely hazai pályán az Olomouc együttesét múlta felül 31:25 arányban.
Győzelemmel és bronzéremmel zárta a MOL Extraligát a HC DAC

Hagyományosan, jól kezdte a mérkőzést a DAC, az első 20 percben gólokkal főleg Élő Beatrix és Bízik Réka remekeltek. Folyamatosan előnyben játszott a DAC, a félidőre 17:9-es állással vonultak a csapatok. Fordulás után próbált felzárkózni a cseh gárda, de a DAC kilenc gólosra is növelte előnyét. A végén még a fiatalok is gólokkal remekeltek, a DAC pedig hat gólos győzelmet aratott.

Ezzel lezárult a közös cseh-szlovák bajnokság a DAC számára, amely bronzéremmel zárta a pontvadászatot.

„Nem volt tétje a mai mérkőzésnek, de a lányok nem ezzel foglalkoztak, amikor pályára léptek, hanem igyekeztek a mai napból is kihozni a maximumot. Az első játékrész huszadik percétől gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Innen leginkább azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik mostanában kevés játékperccel rendelkeztek. Ők is szépen éltek a lehetőséggel, és megtartottuk magabiztos előnyünket. Megnyerve a találkozót hivatalosan is kimondhatjuk, hogy dobogós helyet vívtunk ki a MOL extraligában, aminek értéke ebben a pandémiás időszakban lebonyolított bajnokságban még inkább felértékelődik. Most válogatottaink két hétig összetartáson vesznek majd részt, aztán pedig vár még ránk a szlovák bajnokság rájátszása, amit a Vágsellye elleni döntőbe jutásért vívott párharccal kezdünk. Büszke vagyok a csapatra, nem kis teljesítmény áll mögöttünk! - nyilatkozta Debre Viktor vezetőedő.”

HC DAC – DHK Zora Olomouc 31:25 (17:9)
Dunaszerdahelyi gólszerzők: Élő Beatrix 10, Bízik Réka 9, Straka Mária 3, Juhos Kata, Demeter Virág Orsolya, Bugár Cintia 2-2, Hornyák Panna, Bízik Boglárka, Mészáros Réka 1-1.

sportolunk.sk, hcdac.sk

Ezt már olvasta?