Back to top

Gyorsabban jöhet a segítség

Publikálva: 2018, szeptember 27 - 13:00
A dunaszerdahelyi kórház betegei már könnyebben és gyorsabban tudnak segítséget hívni.
Gyorsabban jöhet a segítség

Csütörtök délután mutatták be a Svet zdravia csoport által működtetett intézményben azt a karkötőt, amelynek köszönhetően egy gombnyomással oda tudja hívni az osztály betege a nővért, ha gyors segítségre van szüksége. A karkötős rendszer már néhány napja használatban van, s ennek köszönhetően egy gombnyomás után az egészségügyi nővérnek a gép kijelzi, melyik szoba melyik betegének van szüksége a segítségére.

A projekt megvalósulását 9 ezer euróval támogatta a Dôvera egészségügyi biztosító is, akinek igazgatója, Martin Kultan is ott volt a kórházban. Horváth Zoltán alpolgármester az ünnepélyes briefingen megköszönte a vezetőnek azon munkásságát, amivel segítette a dunaszerdahelyi kórház működését az elmúlt években, függetlenül attól, milyen biztosítót képviselt.

A sajtó munkatársaival való találkozáson megtudtuk, sokkal megbízhatóbb az új rendszer, mint a régi telefonszerű megoldás volt, amely gyakran elromlott és csak az ágy közelében volt elérhető. A jelenlegi kábelmentes és akár a fürdőszobából is tudnak jelezni a betegek szükséghelyzet esetén. Higiéniai szempontból is megfelelőbb, mert minden karkötő egyszerhasználatos, csak a fejrészété használják újra.

Horváth Zoltán alpolgármester, aki egyedüliként a szlovák mellett magyarul is elmondta hozzászólását kiemelte, fontos egy város számára, hogy a kórházban is biztonságban vannak polgárai és az önkormányzat üdvözli a kórházi fejlesztéseket.

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház, nemocnica
Cookies