Back to top

Gulyások, grillek, sütemények

Publikálva: 2017, június 18 - 13:38
A Sikabony Polgári Társulás a szabad tűzön készült ételek és házi sütemények versenyét szombaton harmadik alkalommal rendezte meg – ismét osztatlan sikerrel.

A lelkes sikabonyi csapat szervezésében évről évre színvonalasabban megrendezett és precízen zajló, családias hangulatú megmétettetésben idén tizennégy csapat főzött, amelyből négy sütött is – íly módon például huszonkétféle süteményt kóstolhatott végig a zsűri, illetve a közönség.

A tavalyihoz képest gasztronómiailag szélesebb volt a paletta, ugyanis nem csupán klasszikus gulyás készült, hanem számtalan másféle „ínyencség” is került a tányérokba.

A szakmai zsűrit ezúttal is ismert mesterszakácsok, séfek alkották, úgymint Benke László, Bene Sándor, Mór Csaba, Hegedűs Anikó, Izsák Lajos, valamint Benke Gyula, akik a látványkonyhájukban készült palócgulyásukkal úgyszintén megörvendeztették a nézőket-kóstolókat.

A verseny végeredménye a következőképp alakult:

Sütemények
A Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíja – Papp Andrea
A Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíja – Dakó Petra
Különdíj – Sidó Mária

I. hely – Lovas Ildikó és Sofia
II. hely – Kovács Katalin
III. hely – Fodor Zsuzsanna

Grillen sültek

I. hely – Nagy ho-ho csapat
II. hely – ASSISTensek csapata
III. hely – Theszerinted – Otti húsbolt csapata

Bográcsban főtt ételek

I. hely – Mama-papa csapat – egyúttal náluk maradt a vándorserleg így
II. hely – Reform Pifta csapata
III. hely – Montana csapat

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend kitüntetését, díszserlegét pedig szervező munkájának elismeréseképp a társulás tagja, Sidó János vehette át Benke Lászlótól. A lovagrend díszserlegét kapta még elismerésként a Gulyásosztag Gagako csapata.

A közönségdíjat pedig a Reform Pifta csapata kapta – ők gyűjtötték be ugyanis a legtöbb kóstolójegyet. A versenyzők emellett serleget, oklevelet, valamint a támogatók által felajánlott ajándékcsomagokat kaptak.

Ezt már olvasta?

Cookies