Back to top

Görögországban is helytálltak sakkbajnokaink

Publikálva: 2018, október 21 - 13:03
A dunaszerdahelyi bajnokcsapat ezúttal a görög Porto Carrasban rendezett 2018-as Sakk-klubok Európa-kupáján jeleskedett: a kiváló 11. helyen végeztek a 61 induló csapat között.

A rangos hétfordulós versenyen hattagú csapatok mérték össze tudásukat. A Petényi Tamás, Németh Miklós, Varga Zoltán, Bokros Albert, Bagi Máté, Csonka Attila és Takács László összeállítású csapat négy győzelem, egy döntetlen és két vereséggel 9 pontot gyűjtve érte el ezt a kimagasló eredményt a világsztrárokkal „teletüzdelt” ellenfelek között. Végül tizenötödik kiemeltként sikerült még négy helyet javítaniuk rangsorunkon.

„Csapatvezetőként nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen már sokadszor tettek tanúbizonyságot küzdeni akarásukról, pedig nagyon nehéz hét fordulót játszottak, és hosszú, fárasztó, kimerítő csatákat vívtak.

Méltóan képviselték csallóközi kisvárosunkat – ismét felfigyelt ránk az európai élmezőny. Újra szívmelengető volt dunaszerdahelyinek lenni Európa legjelesebb csapatai között” – fogalmazott Petényi György klubelnök.

A részletes eredményeket itt lehet elérni.

Ezt már olvasta?

Címkék: sakk, šach
Cookies