Back to top

Gazdag program a Föld napján a Szabó Gyula Alapiskolában

Publikálva: 2024, április 23 - 07:22
Gazdag program várta a Föld napján a gyerekeket a Szabó Gyula Alapiskolában – a jeles nap alkalmából az iskola tanulói különböző tevékenységeken vehettek részt
Gazdag program a Föld napján a Szabó Gyula Alapiskolában

A napot az ötödikesek faültetéssel kezdték, miközben a hetedikes tanulók a Föld napjával kapcsolatos előadást hallgattak a biológiateremben.

Az ebédlőben az idősebb tanulók a Mathias Corvinus Collegium szervezésében Fülöp Ferenc környezetmérnök „Hogyan védd a természetet az otthonod kényelméből” c. előadását kísérték figyelemmel. A helyi magángimnázium tanulói kísérletekkel gazdagított rendhagyó kémiaórát tartottak.

Mindeközben az iskola tornatermében önvédelmi bemutató folyt, a folyosókon pedig szabadulójátékokban versenghettek egymással a tanulók.

A délelőtti foglalkozások az alsó tagozatosok rajzversenyének kiértékelésével és egy rendhagyó divatbemutatóval végződött. A szebbnél szebb és ötletes ruhaköltemények ugyanis csak hulladékból, újrahasznosítható alapanyagból készülhettek. Kora délután a napközisek egy élőképpel hívták fel a figyelmet bolygónk megóvására. A Föld napjához kötődő események csütörtökön és pénteken a szokásos tavaszi papírgyűjtéssel fejeződnek be. 

(szai)

Ezt már olvasta?

Cookies