Back to top

Gazdag kínálat Sikabonyban

Publikálva: 2017, június 1 - 08:33
A Sikabony Polgári Társulás a városrész legaktívabb szervezete. A társulás elnöke, Simon Ferenc összegezte számunkra a közelmúlt történéseit, és az előttük álló időszak programjait.

„Nagyon örülünk neki, hogy a régi sikabonyi temetőnél a sok előkészületet követően megindult a terület kitisztítása – és reméljük, mihamarabbi rendbetételével is számol a város, ahogyan azt jelezték a hivatal részéről. Ha bemegyünk a mostani temetőbe, azonnal látjuk, hogy sajnos betelik, így mielőbb szükséges lesz megnyitni az egykori, említett  sírkertet. Talán érdemes lenne elgondolkodni az urnás temetés lehetőségén is.

Nemrégiben a sikabonyi temető bejárata mellett álló gránit obeliszket, amely az 1960-ig különálló településrész 2. világháborúban elesett sikabonyi katonáinak állít emléket, hozatta rendbe a Sikabony Polgári Társulás” – mondta el Simon Ferenc.

Az emlékművet – egyfajta víznyomásos módszerrel – gyönyörűen letisztították, és a betűket újrafestették. A felújítást a sikabonyi származású Magyarics fivérek, Magyarics György és Zoltán (Kamenárstvo – Magyarics) végezték el a társulás kérésére – teljesen ingyenesen.

„A közeljövőben a város segítségét szeretnénk akarja kérni, hogy rendezzék az emlékmű körüli kis parkot. A társulás emellett a sikabonyi temetőben található padokat fogja megjavítani, hogy azt a látogatók nyugodtan használhassák majd.”

A Sikabony Polgári Társulás éves tervezett programjainak a száma mintegy tizennyolc rendezvény, amelyből már több mögöttünk van.

A következő hónap elején, június 3-án szervezik meg gyerekek által várt, színvonalas sikabonyi gyermeknapot, ahol a legkisebbek kerülnek ismét az események középpontjába.

Június 17-én harmadik alkalommal rendezik meg a szabad tűzön készült ételek és házi sütemények versenyét.

Itt bármilyen étellel lehet nevezni, amely elkészíthető bográcsban vagy grillen, illetve várják nagymamáink régi, már majdnem feledésbe merült receptjeit is.

A zsűriben idén ismét ott lesz Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, mestercukrász és Bene Sándor mesterszakács is.

Július 1-jén családi sportnap várja a gyermekes családokat és a szórakozni vágyókat – természetesen a legfőbb cél az lesz, hogy együtt töltsék el az időt a kilátogató családok.

A július és az augusztusi hónapok maradnak a pihenésé, ugyanis a polgári társulás ebben az időszakben nem szervez rendezvényeket.

Szeptember 16-án aztán egy ismét izgalmasnak ígérkező eseményre, a IV. Sikisörfesztre várják a sör és a mellé járó laktató ételek, sültek szerelmeseit. Tavaly több mint ötszáz sörözni vágyót csalt ki a meghirdetett program – úgy tervezik, hogy az idén is legkevesebb ennyi vendég ne maradjon náluk „szárazon”, álljon meg egy jót sörözni, beszélgetni.

Októberben tökös napokat, retró partit, novemberben Katalin bált, decemberben pedig a karácsonyi ünnepkör több rendezvényét kínálják a sikabonyiaknak – és természetesen a dunaszerdahelyieknek is.

Ezt már olvasta?

Cookies