Back to top

A fürdő fejlesztése új kihívásokkal

Publikálva: 2019, május 17 - 12:04
Az elmúlt években tapasztalható fejlődés a 2018-as évben is tovább erősödött a dunaszerdahelyi Thermalparkban - derült ki a részvénytársaság közgyűlése után tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
A fürdő fejlesztése új kihívásokkal

Hájos Zoltán polgármester elmondta, a városi tulajdonú vállalat az elmúlt években remek eredményeket mutat, ebből is látszik, jó volt a fejlődés iránya. A 2018-as év volt a fürdő történetének eddig legsikeresebb esztendeje, amely nem csupán a látogatottság szintjén jelent meg, hiszen tavaly 428 169 vendég érkezett a Thermalparkba, hanem a vállalat bevétele és nyeresége is jelentősen növekedett.

Somogyi Gábor igazgató kiemelte, az elmúlt év 12 hónapjából kilencben sikerült rekordot dönteniük, de napjainkban már nem a napi látogatók növekedése jelentik a kulcsot a sikerhez, hanem az ottalvó vendégek. A bemutatott statisztikákból is kiderült, az elmúlt három évben a napi látogatók száma 327 ezer környékén stabilizálódott, de az ottalvók szállóvendégek száma 71 ezerről 101 ezerre gyarapodott.

Mindez természetesen a két éve felújított szállodának is köszönhető, amely nem csak megszépült, hanem szobáinak száma is növekedett. Éppen ezért nem meglepő, hogy a fejlődést ezen a téren folytatják, a fürdő tulajdonában lévő egyik panziót is átalakítják, szobáinak száma bővül, valamint a kempingben is fejlesztéseket terveznek. A főépület környezete is megújul majd, s a szálloda előtti parkolót is új formát kap, s az idei év legnagyobb újdonsága a megújuló nagy úszómedence lesz, amely mindenki számára nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget.

Ami a dunaszerdahelyi vendégeket illeti, nagyságrendileg 12-15 százalékát alkotják a fürdő látogatóinak, ami a turistákat illeti, míg nyáron inkább a családok alkotják a legfőbb látogatói csoportokat, télen az idősebb korosztály, de az igazgató kérdésünkre elmondta, jól működik az együttműködés a környező turisztikai létesítményekkel is, például a Slovakia Ring versenyei kapcsán már évek óta visszatérő vendégeik vannak akár a versenyző csapatok szintjén is.

A jelenlegi helyzetben tehát elsősorban a szálláskapacitások növelése jelenti a fejlődési lehetőséget a fürdő tekintetében, de ennél tovább is gondolkoznak, így 2021 környékére szeretnék a fedett vízfelületeket tovább növelni, méghozzá a jelenlegi 200 százalékára, miközben a megújuló terek az elkezdett modern stílust követnék és így további lehetőséget alakítanánk ki a fürdő nyári szezonon kívüli kihasználtságának bővítésére.

Ahogy a polgármester és a fürdő igazgatója is kiemelték, az ottalvó vendégéjszakák száma jelentősen növekedett, éves bontásban már 2,71 éjszaka, míg nyáron 3,5 éjszaka, amely nem csak a termál, hanem a dunaszerdahelyi vállalkozók számára is új lehetőséget teremtett a vendéglátás és a szolgáltatások területén. Somogyi Gábor arra is kitért, sokszor a Tátra óriási turisztikai potenciálját említik, s közben a Csallóközben észre sem vesszük, hogy a nagymegyeri és dunaszerdahelyi fürdő, az autóversenypálya vagy éppen a Malkia park évente több mint 1,3 millió turistát csalogat a régióba, ami hatalmas lehetőséget jelent a további fejlődésre.

Ezt már olvasta?

Címkék: Thermalpark
Cookies