Back to top

A Fülek-DAC kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2019, szeptember 17 - 11:28
Kedden 16:00 órától a Slovnaft Cup idei kiírásának keretein belül a harmadik ligában szereplő Fülek otthonában lép pályára másodszor a DAC.
A Fülek-DAC kupamérkőzés előtt

Két sárga-kék csapat összecsapása, avagy a nógrádi futballünnep. Ma délután a Slovnaft Cup 3. fordulójában a harmadik ligás FTC Fülek, a Losonctól nem messze található, 11 ezer lakosú város otthonában vendégeskedünk.

A hazaiak már néhány hete készülnek a holnapi találkozóra, amelyet az év meccseként aposztrofálnak. Több mint kétezres nézőszám várható. Az összecsapást már az FTC edzője és a DAC egykori gólvágója, Bari Jenő is nagyon várja, aki az 1994/95-ös és az 1995/96-os idényben futballozott a Csallóközben és mindkét szezonban a gárda legeredményesebb játékosa volt. A DAC színeiben összesen 59 alkalommal lépett pályára az élvonalban és ezeken 12 gólt lőtt. „Szinte hihetetlen, hogy a Dunaszerdahely akkor érkezik hozzánk, amikor a Fülek vezetőedzője vagyok. Nagyon várom a meccset, ez egy különleges nap lesz számomra. Mi csak meglepetést okozhatunk és nagyon boldog lennék, ha a srácok mindent kiadnának magukból. Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a vendégek dolgát, még ha ez nagyon-nagyon nehéz is lesz,” idézi Barit a Novohradské noviny.

Tegyük hozzá, hogy egykori játékosunk fia, a szlovák utánpótlás-válogatott Bari Krisztián 2015-től a DAC futballistája és jelenleg az U19-es együttesünk erőssége.

Amellett a tény mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Bari Jenő a DAC egyetlen olyan labdarúgója, aki a hazai kupadöntőben gólt lőtt. Összesen négy finálénak voltunk a részesei és mindegyik csak a tizenegyespárbajban dőlt el:

1986/87, a Szlovák Kupa döntője:
DAC-Nyitra 0:0 hosszabbítás után, tizenegyesekkel 6:5
1986/87, a Csehszlovák Kupa döntője:
DAC-Sparta Prága 0:0 hosszabbítás után, tizenegyesekkel 3:2
1992/93, a Szlovák Kupa döntője:
DAC-1. FC Kassa 0:0 hosszabbítás után, tizenegyesekkel 4:5
1994/95, a Szlovák Kupa döntője:
DAC-Inter Pozsony 1:1 hosszabbítás után (gólszerzők: Bari 11m – Schulz), tizenegyesekkel 1:3

A 2014/15-ös szezontól megváltoztak a szlovák kupasorozat, a Slovnaft Cup szabályai, amely alapján a regionális bajnokságok csapatai is bekapcsolódnak a küzdelmekbe. Azóta 27 mérkőzést játszottunk, mindössze négyet otthon. Legutóbb 2017 márciusában került megrendezésre szlovák kupatalálkozó a MOL Arénában.

Tavaly a nyolcaddöntőben a Szenice parancsolt megálljt nekünk. A csapat idei ambíciói sokkal nagyobbak. „Elsőrendű célunk, hogy még 2020 tavaszán is játékban legyünk. A holnapihoz hasonló összecsapások Dávid és Góliát csatájára emlékeztetnek. Az edzők már több mint száz éve mondják a játékosoknak, hogy mennyire fontos ilyenkor nem lebecsülni az ellenfelet. A múlt héten egy negyedik ligás együttes ellen kieső Nagymihály esete azonban azt mutatja, hogy még legalább további száz évig szajkózhatják ugyanezt. Néhány változtatást tervezek a kezdőcsapatban, de ugyanaz a keret utazik, amely szombaton Szenicére is,” árulta el a DAC vezetőedzője, Peter Hyballa.

A Fülek az 1. fordulóban az 5. ligás FK Feled (Jesenské) otthonában aratott 5:1-es sikert, míg a 2. fordulóban a negyedik vonalbeli Tótgyarmatot (Slovenské Ďarmoty) verte 3:0-ra idegenben. Hét forduló után a III. liga Közép csoportjának a negyedik helyén áll a FTC.

A DAC a 2. fordulóban Padkócon (Podkonice) elért 4:0-s (gólszerzők: Vida M.2, Taiwo, Kružliak 11m) győzelemmel kapcsolódott be a hazai kupasorozatba.

A Slovnaft Cup szabályai szerint egészen a negyeddöntőig egy győztes találkozóra játszanak. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyenesen tizenegyespárbaj következik.

A Slovnaft Cup 3. fordulójának FTC Fiľakovo – FC DAC 1904 találkozója ma 16:00-kor kezdődik, játékvezetők Mastiš - Pozor, Ralbovský.

Mint minden tétmeccsről, holnap Fülekről is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. A találkozó élő videóközvetítését pedig YouTube csatornánkon követhetik figyelemmel.

A Slovnaft Cup 4. fordulójának párosításait ma, szeptember 17-én, kedden 11.00 órai kezdettel sorsolták ki. A 4. forduló hivatalos játéknapja 2019. szeptember 25-e és a holnapi esetleges továbbjutásunk esetén ismét idegenben lépnénk pályára.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub értesítése alapján a stadion kapui két órával a mérkőzés előtt, tehát 14:00 órakor nyílnak. A DAC szurkolói számára a főtribünnel szemben található, önálló 3-as számú szektor lesz fenntartva, elkülönített belépéssel a stadionba. A kijelölt parkolóhely a közvetlenül a stadion szomszédságában található bevásárlóközpont mellett kerül kijelölésre. Megkérjük a szurkolókat, hogy kövessék a rendezők utasításait.

A mérkőzésre szóló belépők egységára 5 euró. Ezeket a stadion bejáratánál tudják majd megvásárolni.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies