Jelenlegi hely

A Fröccsfest is elmarad idén

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 28 - 13:30 | Kultúra
A Fröccsfest szervezői egy sajtóközleményt juttattak el szerkesztőségünkbe, amelyben jelzik, ez a sikeres fesztivál is elmarad az idén a járvány okozta helyzet miatt. A közleményt teljes terjedelemben közöljük.
A Fröccsfest is elmarad idén

Figyelembe véve a kormány intézkedéseit, valamint az illetékes hatóságokkal és a partnereinkkel folytatott egyeztetések eredményeit, arra jutottunk, hogy idén sem az eredeti, sem pedig egy  későbbi időpontban nem  tudjuk megrendezni a fesztivált. Nehezen hoztuk meg ezt a számunkra is fájó döntést, de egyrészt nem tudnánk garantálni ekkora méretű eseményen az érvényben lévő előírásokat (amennyiben érvényben lennének július közepén), másodsorban pedig, ha látható is az a „bizonyos fény“ az alagút végén, az nagy valószínűséggel nem az idei nyár közepén lesz. Továbbá, a határok megnyitása is egy külön probléma számunkra, mivel a fellépőink külföldiek, ami további akadályokat gördíthet elénk a megrendezéssel kapcsolatban. Számoltunk azzal is - a közegészségügyiesekkel konzultálva -, mekkora az esélye annak, hogy egy többezres rendezvényt tarthassunk. A mai adataik és prognozisaik alapján ennek az esélye jelenleg minimális. Ezek azok a fő okok, ami miatt át kell tennünk a jövő évre a Fröccsfestet. Mindent egybe vetve hoztunk egy nehéz döntést, amit reméljük megértetek és elfogadtok!  

Így a koronajárvány miatt eredeti formájában az idei Fröccsfest sajnos elmarad. Jövőre, 2021. július 16-17-ei dátummal kerül megrendezésre az idei évadra tervezett fellépőkel! Július 16-án, pénteken  fellép majd Andreas Varady, Horvath Tamás és Rúzsa Magdi. Július 17-én nálunk ad koncertet a Barabás Lőrinc Quartet, a USNK, az est fénypontja Majka és Curtis koncertje lesz. Mivel nem szeretnénk csak úgy „elengedni” az idei szezont, amennnyiben július közepén a közegészségügyi helyzet engedné egy kisebb, limitált létszámú rendezvény megtartását, akkor egyfajta  „mini” Fröccsfestet szerveznénk egy magánterületen! Hasonló hangulatú lenne, mint a tavalyi Fröccsfest, csak kisebb, családiasabb kivitelben! Erről a tervünkről bővebben a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

Addig is vigyázzatok magatokra, egymásra! Reméljük, hogy minél hamarabb véget ér ez a rossz álom és minél hamarabb találkozhatunk!

Dakó Sándor társszervező, alapító és Domonkos Pál, társszervező,booking manager