Back to top

FRISSÍTVE! Ovis beíratások: május végéig!

Publikálva: 2020, április 30 - 08:05
Április 30–május 31-e között zajlik a beíratás a város óvodáiba – maga a beíratás a 3 és 6 év közötti gyermekeket érinti. A fennálló helyzetre való tekintettel a beíratásokra a gyermekek jelenléte nélkül kerülhet csak sor – sőt, a kérvények benyújtását is inkább elektronikus formában kéri megoldani a minisztérium, ezért Dunaszerdahely város, mint fenntartó, két módját kínálja az elektronikus beiratkozásnak.
FRISSÍTVE! Ovis beíratások: május végéig!

Az első mód az online beíratás, amely során a szülők az általuk megadott e-mail-címre visszajelzést kapnak a beiratkozásról. A második mód a város weboldalán megjelentetett formanyomtatvány kitöltése, majd elektronikus módon (szkennelve vagy fénykép formájában) való továbbítása a kiválasztott óvoda e-mail-címére. Erről az óvodaigazgatók visszajelzést küldenek a szülők e-mail-címére.

A kérvények személyes benyújtására is lehetőséget biztosítunk: a Városi Hivatal félfogadó irodájában kérhető lesz, de innen is letölthető magyarul vagy szlovákul a formanyomtatvány egész május folyamán, majd a kitöltött kérvényeket a kiválasztott óvoda postaládájába lehet bedobni.

A 2019/2020-as tanévben Dunaszerdahely 9 óvodáját 830 gyermek látogatja, ebből több mint 300 lesz tanköteles, az azonban nem biztos, hogy szeptembertől mindannyian iskolába is lépnek.

Az óvodákban túljelentkezés esetén előnyben részesítik az 5. életévüket betöltő gyermekeket és azokat, akik halasztást kapnak az iskolalátogatás alól, illetve az óvodák egyéni kritériumokat is meghatározhatnak, amelyeket a város weboldalán tesz közzé.

Az óvodai beíratás során nem szükséges a gyermek egészségügyi állapotáról szóló igazolást csatolni. 

A gyermek felvételéről vagy a gyermek felvételének elutasításáról szóló határozatot az óvoda igazgatója július 15-éig adja ki.

Amennyiben a határozat kiadásának napjáig a törvényes képviselők nem csatolják a felvételi kérelemhez az igazolást a gyermek egészségi állapotáról, akkor a gyermeket csak az óvodai beszoktatás időszakára (adaptációs időszakra) veszi fel az óvoda.

Amennyiben a határozat kiadásának napjáig a törvényes képviselők nem csatolják a felvételi kérelemhez az igazolást a gyermek egészségi állapotáról és az egyéb szükséges dokumentumokat a különleges bánásmódot igénylő gyermek esetében, akkor a gyermek a diagnosztikus tartózkodás időszakára nyer felvételt.

A törvényes képviselő

  1. köteles leadni a gyermek egészségi állapotáról szóló igazolást legkésőbb a tanítás rendkívüli felfüggesztésének megszűnését követő négy héten belül,
  2. köteles leadni az illetékes nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozatát legkésőbb a tanítás rendkívüli felfüggesztésének megszűnését követő négy héten belül, amennyiben különleges bánásmódot igénylő gyermek felvételét kéri, 
  3. köteles leadni a kötelező iskolalátogatás halasztásáról szóló határozatot, amennyiben ilyen esetről van szó, és azt késedelem nélkül, az iskolaigazgató határozatának kézbesítését követően.

Az online beiratkozás elérhetősége ide kattintva érhető el!

Ezt már olvasta?

Cookies