Back to top

Folytatódott a közérdekű kampány

Publikálva: 2016, október 17 - 15:02
Hétfő délután a dunaszerdahelyi kórház gyermekosztályán folytatódott Dunaszerdahely város "hulladékODAt" című közérdekű kampánya.

A program keretén belül a Horváth Zoltán alpolgármester és Néveri Varagya Szilvia, aPRimage, Kft.  ügyvezetője adta át az osztály kis betegeiknek azt a csomagot, amelyben kifestőt és ajándéktárgyakat tartalmaz, mindegyikük a hulladék osztályozását népszerűsíti. Az alpolgármester hangsúlyozta, fontos, hogy a fiatalokat tájékoztassák a szelektálás jelentőségéről, mert ők tudják hosszabb távon megváltoztatni nem csupán saját, hanem az idősebb korosztály a témával kapcsolatos gondolkodását is.

Ezt követően szétosztásra kerültek a csomagok, amelyeket a város diákjai között is osztottak a kampány során.

A program kapcsán korábban Hájos Zoltán polgármester hangsúlyozta: „Az osztályozott hulladék arányának növelésével és a megfelelő hulladékgazdálkodással a lakosok lényegesen hozzájárulhatnak a hulladékszállítás költségeinek csökkentéséhez, ezáltal a város költségvetésében jelentős megtakarítások érhetők el. A hulladék intenzívebb szeparálása a tisztább életkörnyezeten, rendezett hulladékgyűjtő szigeteken és a szép városképen felül a szemétdíj csökkentését is eredményezheti.“

Ezt már olvasta?

Cookies