Back to top

Föld napja a Vámbéryben

Publikálva: 2023, május 1 - 18:18
A Vámbéry Ármin Alapiskola a Föld napját minden évben méltóképpen megünnepli. Idén a háztartási hulladékok helyes elhelyezése, a táplálkozás környezetre gyakorolt hatása és az újrahasznosítás kapta a figyelmet.
Föld napja a Vámbéryben

E jeles nap alkalmából vendégeket hívtunk.

Inczédi Gábor, környezetvédelmi szakember megoldási javaslatokat kínált a háztartásokban keletkezett hulladék elhelyezésére. Az Egészségügyi Középiskola diákja, Ábrahám Fanni és felkészítő pedagógusa, Kiss Kinga egy húsmentes nap környezeti előnyeit mutatta be. Fanni prezentációjával szeretné terjeszteni diákjaink körében is nézőpontját, miszerint a heti egy húsmentes nap pozitív hatást gyakorol nemcsak a környezetre, hanem az ember szervezetére is. A gyerekek az előadás végén online kvízt töltöttek ki az elhangzottakból. Ezt egy hulladékfelismerő játék követte. A helyes megoldók jutalomban részesültek.

A díszcsarnokunkban kiállítás látható diákjaink technika és geográfia órákon készített munkáiból. Láthatunk itt vászonszatyrokat és dekorált ruhadarabokat, babaházakat, papírmassé virágtartókat, kávékapszula-ékszereket, figyelemfelkeltő plakátokat és környezetvédelemhez kapcsolódó kompozíciókat.

György Judit
Kitanovics Beáta
fotó: Kiss Kinga (3), Patai József

Ezt már olvasta?

Cookies