Back to top

Főhajtás a kommunista diktatúrák áldozatai előtt

Publikálva: 2021, február 25 - 14:31
A járványügyi megszorítások miatt a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján csendes főhajtással tisztelegtek a diktatúrák áldozatainak emlékműve előtt városunk vezetői.
Főhajtás a kommunista diktatúrák áldozatai előtt

Február 25-e egyike városunk emléknapjainak – a megemlékezésen csupán városunk legfelsőbb vezetése: Hájos Zoltán, polgármester, valamint A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek rótták le tiszteletüket az áldozatok előtt egy koszorú elhelyezésével, valamint csendes főhajtással.

Február 25-én emlékezünk a több tízezer, családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, a koholt vádak alapján mészárszékre küldött emberekre, az ellenállóként mártírhalált halt hősökre.

Ezen a napon felidézzük mindazok emlékét, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott. És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett.

Ezt már olvasta?

Cookies