Back to top

Figyeljünk oda egymásra és a környezetünkre

Publikálva: 2016, október 5 - 08:59
Olvasóink megkeresték szerkesztőségünket néhány észrevétellel, melyek kapcsán Kürthy Sándort, a Municipal Real Estate vállalat igazgatóját kérdeztük.

Az igazgató úr elöljáróban kifejtette, hogy szerinte Dunaszerdahely polgárainak nagy része igenis felelősségteljesen áll a városhoz és annak értékeihez. Nézzük csak meg a sok-sok virágágyást, a játszótereken a játékokat, valamint a pihenőpark szélén lévő kerítést, melyet a Művészeti Alapiskola diákjai tettek esztétikussá - mind a mai napig vigyáznak rájuk, és nem tették tönkre őket. Vannak persze sajnálatos esetek is, de a felmerülő gondokat igyekeznek rövid időn belül orvosolni.

Csúszda megrongálása a vásár ideje alatt
Kaptunk egy bejelentést, miszerint a vásár ideje alatt megrongálták a városi pihenő- és játszópark egyik csúszdáját. A rongálás kapcsán Kürthy úr elmondta, hogy ez valóban egy sajnálatos esemény, de nem kell általánosítani az esetből, és máris vandalizmusként kezelni. Ha azt vesszük alapul, hogy a vásár ideje alatt több tízezer ember fordult meg a városi pihenőparkban és a játszótér környékén, akkor ez sajnálatos, de elenyésző kár. Természetesen a Municipal vállalat dolgozói már eltávolították a csúszda balesetveszélyes, megrongálódott elemét, megrendelték annak pótlását, és hamarosan újra használhatóvá teszik.

Október utcai szemetelő - kérjük a lakosság segítségét
„Az egyik Október utcai pad közelében (valószínűleg) egy notorikus szemetelő időről időre elhelyez egy-egy fekete szemetes zsákot, amiből aztán vagy ő, vagy valaki más szétszórja a pad körül a szemetet. Nem értjük, hogy miért teszi ezt bárki is. Már a városi rendőrparancsnokkal is értekeztünk erről, hogy mi lenne a megoldás, illetve a lakosságot is szeretnénk megkérni, hogy próbáljanak segíteni nekünk.”

Gyűjtőudvarra a biohulladékkal
Ahogy azt már korábban is jeleztük (2016. szeptember 1-jétől változnak a kerti zöldhulladék gyűjtésének feltételei), szeptember 1-jétől lehetőség nyílt leadni a biohulladékot - az ágakat, a levágott füvet, a száraz növényi szárakat - a Municipal telephelyén. Egyelőre még kevesen éltek ezzel a lehetőséggel, de az őszi nagy kerttakarítás idején ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a telephely fogadja a leadókat hétfőnként 14:00 és 20:00 óra között, illetve szombatonként 8:00 és 14:00 óra között. Amennyiben a lakosok más időpontokat is javasolnak, a Municipal a lehetőségekhez mérten módosítja a nyitva tartást. A városi cég telephelye megközelíthető a Pozsonyi út felől, a vasúti átjáró után balra való letérést követően. Az átvevőhelyet tábla jelzi.

Ezt már olvasta?

Cookies