Back to top

2016. szeptember 1-jétől változnak a kerti zöldhulladék gyűjtésének feltételei

Publikálva: 2016, augusztus 23 - 13:20
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ezúton értesíti a lakosokat, hogy a 2016. május 2-tól bevezetett rendszer tapasztalataiból kiindulva 2016. szeptember 1-jétől változnak a kerti zöldhulladék gyűjtésének feltételei a családi házas övezetekben.

A Municipal Real Estate DS Kft. munkatársai továbbra is a nyilvánosságra hozott ütemterv szerint szállítják el a családi házak kiskertjeiből származó zöldhulladékot, a lenyírt füvet, a gyomot, a fák- és bokrok leveleit, azonban nagy mennyiségű (több mint 3 fóliazsáknyi) zöldhulladékot nem szállítanak el!

A nagyobb mennyiség feltételezi, hogy a zöldhulladék kertészkedés folyamán keletkezett, Dunaszerdahely város önkormányzata viszont nem vállalhatja fel a mezőgazdasági kistermelők ilyen jellegű támogatását, továbbá nem tudja folyamatosan biztosítani a kivágott fák és levágott ágak egész éves elszállítását sem.

A Municipal Real Estate DS Kft. biztosítja a 3 fóliazsák feletti kerti zöldhulladék, a fák és bokrok levágott ágainak átvételét a cég telephelyén a következő időpontokban:
hétfőn 14:00 – 20:00,
szombaton 8:00 – 14:00 óráig.

A városi cég telephelye megközelíthető a Pozsonyi út felől, a vasúti átjáró után balra való letérést követően. Az átvevőhelyet tábla jelzi.

Ezúton szeretnénk felhívni a családi házas övezetek lakosainak a figyelmét, hogy a kerti hulladékot fóliazsákokban a szállítási nap reggelén, de legkorábban az azt megelőző napon helyezzék ki a közterületekre elszállítás céljából.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Megjegyzés: a mezőgazdasági kistermelők a zöldhulladék elszállítását az ismert hulladékgazdálkodással foglalkozó cégeknél tudják megrendelni.

Ezt már olvasta?

Címkék: zöldhulladék
Cookies