Jelenlegi hely

Fiatal tehetségek a Vámbéryben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, október 2 - 17:14 | Oktatás
Szép sikereket értek el a Vámbéry Ármin Alapiskola tanulói az elmúlt időszakban is.
Fiatal tehetségek a Vámbéryben

Dórák Lara Jázmin 6. A osztályos tanuló Győrben, az El Paso Egyesületben sajátította el a társastánc csínyját-bínját, és az idei év márciusától részt vett táncpartnerével, Simovics Dominikkel több megmérettetésen.

A versenyeken kitűnő eredményeket értek el e néhány hónap alatt: Kaposvár – 1. hely, Székesfehérvár – 7. hely, Budapest – 2. hely, Mogyoród, Bem Kupa – 1. hely, Zánka – 2. hely. A szeptember 15-én, Csömörön megrendezett E osztályos országos bajnokságon pedig a Gyerek II. E Latin Országos bajnokság első helyezettjei lettek.

Szeptember 14–16-án zajlott a 9. Eszterlánc Országos Gyermek-néptáncfesztivál Rimaszombatban és Füleken. A fesztivál elsődleges célja a szakmai megmérettetés volt, amelyen több diákunk is részt vett. Gyermek-szólótáncverseny kategóriában Rigó Áron (5. C) és Madocsai Márton (6. B) Arany sávos minősítést kapott. Madocsai Márton a vasvári verbunk egyedi előadásmódjáért különdíjban is részesült.

Az  Apró Csallóközi Néptáncegyüttes pedig, akik tagjai között ott szerepel több Vámbéry alapiskolás tanuló, a Gyermekegyüttesek országos seregszemléjén Arany sávos minősítésben részesült, valamint különdíjjal is jutalmazták az ugrós táncok korosztálynak megfelelő színpadra állításáért.