Back to top

Fergeteges vigalom Márton napján

Publikálva: 2017, november 12 - 13:34
Rendkívül gazdag kulturális program, kellemes, finom borok és „libalakoma-ízelítő” várta szombaton a kikapcsolódásra vágyó családokat a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban a Márton-napi vigalom című rendezvényén.

A bő másfél órás folklórműsorban előbb az Október utcai óvodások fellépését láthatta a nézőteret megtöltő közönség, majd a Tiszta Forrás Népdalkör, a Csallóközkürti Népdalkör és Várkonyi Népdalkör szórakoztatta bordalokkal, népdalokkal az érdeklődőket.

Őket a kis Csallóközi és a Krpčiarik műsora követte – a többször a színpadra lépő Csallóközit, majd a Dunaág Néptáncműhelyet is a Pántlika zenekar kísérte.  

A magyarországi, Kartali Népdalkör népviseletben, kartali dalokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, míg Varga Zaránd furulyán és hegedűn mutatta meg tehetségét.

Végül a Dunaág Néptáncműhely, az újra fellépő kis Csallóközi, illetve a Zerda néptánc-összeállítása aratott osztatlan sikert, hatalmas tapsot a nézők között. 

A Csaplárba látogatók emellett megcsodálhatták a kiállításokon résztvevő alkotókat, így Simon Anikó gyönyörű üvegfestményeit, Kovács Mária igényes kézimunkáit, valamint Bögi Emese decoupage-munkáit, illetve a kicsik kézműves-foglalkozásokon vehették részt, a nagyobbak pedig megízílelhették a Márton-nap hagyományos libaételei közül a sült libacombot, a libamájat és az elmaradhatatlan libazsíros-hagymás kenyeret, amelyet aztán finom borokkal „öblíthettek le”, a jelen lévő borászatok gazdag kínálatából válogatva.

Az estet aztán táncház zárta Görcs Linda és Görcs Tamás vezetésével, ahol is a talpalávalót a Pántlika zenekar húzta.

A rendezvényen készült képgalériánkat itt tekinthetik meg!

Ezt már olvasta?

Cookies