Jelenlegi hely

Fény az alagút végén? A DAC mindenképpen csatlakozna!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, november 11 - 12:13 | DAC hírek
Esély a Fortuna Ligának, hogy még idén szurkolók előtt játszhassunk.
Fény az alagút végén? A DAC mindenképpen csatlakozna!

Tömeges tesztelés. Ha eddig még nem hallották ezt a kifejezést, itt az ideje megismerkedni vele. Ez jelenti ugyanis valószínűleg az egyetlen módot arra, hogy a szurkolók még az idei naptári évben visszatérhessenek a futballstadionokba.

Szlovákia miniszterelnöke, Igor Matovič a járvány által sújtott ágazatok képviselőivel (beleértve a sportot is) való megbeszélésekor felajánlott egy megoldást, méghozzá az antigén tesztekkel való, háromhetente elvégezendő tömeges ellenőrzést. A miniszterelnök a tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tesztelés immár nem az állam elsődleges feladata lenne, hanem „az egyes közösségeké, amelyek olyan klienseket és embereket hívnának el a tesztelésre, akik az általuk nyújtott szolgáltatásokat használják. Ezzel maguk szerveznék meg a tesztelést az iskolákban, az éttermekben, a színházakban, a stadionokban, a konditermekben, a templomokban vagy a plébániákban. Emellett az állam biztosítaná a szükséges alapanyagokat és mindegyik csoportba egy embert, aki a tesztelés minőségét felügyelné. Az ilyen közös erőfeszítéssel több szabadsághoz juthatnánk.”

 

Amennyiben ezt a javaslatot elfogadják, az első tesztelés már november végén megtörténhetne.

Pont a mi klubunk állt elő elsőként az antigén teszteléses ötlettel. A DAC a pozsonyi Slovan elleni októberi rangadó előtt elindította a szurkolók regisztrációját abból a célból, hogy a találkozó előtt letesztelhesse őket. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal rendelkezése alapján a DAC minden olyan személyt beengedett volna a stadionba, aki rendelkezik 12 óránál nem régebbi negatív Covid-19 teszttel. Sajnos ezt az ötletet a Közegészségügyi Hivatal Regionális Hatósága elvetette.

Örülünk azonban, hogy most ez az elv mégiscsak ösztönözően hatott a kormányra.

„Nagyon boldogok lennénk, ha ilyen módon, tehát nézőkkel a lelátókon szervezhetnénk meg a futballmérkőzéseket. Remélhetőleg az az elgondolás tényleges kereteket kap majd. A mi klubunk mindenképpen csatlakozna ehhez a kezdeményezéshez” – reagált a nyilvánosságra hozott hírekre Világi Oszkár, a DAC 1904 futballklub tulajdonosa.

Csapatunkra idén még hat bajnoki találkozó vár, ebből kettőt hazai pályán abszolválunk. Mindkét esetben december folyamán fogadnánk Dunaszerdahelyen az ellenfeleket. Szurkolók is jelen lehetnek majd a MOL Arénában? Bízzunk benne, hogy igen!