Back to top

Felvidéki szemmel Újpesten

Publikálva: 2018, március 7 - 19:09
Karaffa Attila, városi képviselő és amatőr fotós Felvidéki szemmel című kiállítása február 28-án nyílt meg az Újpesti Kulturális Központ-Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Az alkotó második budapesti tárlatát dr. Zsigmond Barna Pál Újpest alpolgármestere nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: "Karaffa Attila a Kárpát-medence, ezen belül is a szeretett Felvidék tipikus és rendhagyó, olykor szakrális emlékhelyeit is dokumentálja az örökkévalóságnak. De bemutatja a mindennapi valóságot, a felvidéki emberek életét is. Saját bevallása szerint a kultúra, a keresztény hit, az emberszeretet, a hazaszeretet, a sport, ami ezeken a fotókon fellelhető, mind-mind őt tükrözi, az ő életélményeit és viszonyát a világhoz.

Egy utazásra hívja Önöket e kiállítás: Karaffa Attila szemével tekinteni a világot. Az ő nyitottságát, éberségét ellesni, elsajátítani nemes feladat. A hétköznapi életben, amikor a napi rutin, a stressz, a sietség már-már teljesen beszippant, akkor jó érzés a kíváncsi fotós szemével tekinteni a környezetünkre.  Meglelni a csodát a kopottas, egykor szebb napokat megélt barokk ablakkeretben, egy-egy homlokzatban, templomdíszben. A gyerektekintetben, a csendes utcarészletben - bármiben, ami megállásra késztet.

Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk szét! A szépség mindenütt jelen van, csak le kell hajolni érte.  Merjünk „elég közel menni”, ahogyan egyik leghíresebb fotós honfitársunk, Robert Capa mondta: a téma - szépség és költészet – mindannyiunk számára elérhető, színezzük ki vele szürke hétköznapjainkat! Ha csak egy itt töltött órára színesítjük vele a világunkat, már az is felüdülés, de ha jobban elmélyedünk a látványban és hazavisszük az élményeket, akkor tartósabb muníciót ad a hétköznapjaink szebbé tételéhez is."

A megnyitón Szűcs István zeneszerző zongorázott. A tárlat március 18-ig látható az újpesti Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies