Back to top

Felvidéki szemmel a Tár-Lak Szalonban

Publikálva: 2019, augusztus 17 - 07:53
Az esztergomi Tár-Lak Szalonban mutatkozott be Karaffa Attila alpolgármester fotóival a galéria megnyitásának hatéves évfordulóján.
Felvidéki szemmel a Tár-Lak Szalonban

A Soós Kadocsa által alapított galéria egy Simor János utcai ház remek érzékkel helyreállított polgári miliőjében található, itt látogathatóak a kiállítások. 

A Felvidéki szemmel címet viselő vándorkiállítás ezúttal Esztergomba érkezett a tatabányai helyszín után. A kiállításmegnyitón megjelent Bánhidy László alpolgármester is. Rajkovics Péter publicista nyitotta meg a fényképkiállítást.

A beszédében kiemelte, hogy a vándorkiállítás már több felvidéki és magyarországi településen mutatkozott be, s minden alkalommal bizonyította, hogy a bájtokról szóló fényképes világban milyen plusz értékkel bírnak a tárlatok, amelyek alkalmával a képek mögötti tartalomról is lehet beszélni. 

Rajkovics szerint éppen a magyar emberek találkozását és a kapcsolatteremtést szolgálják a kiállítások is, amelyek egyúttal betekintést nyújtanak a felvidéki lélekbe a fényképezőgép lencséjén keresztül. 

Arra biztatta a jelenlévőket, hogy Esztergomban is nyújtsanak az alkotások segítséget egymás megismerésére. Esztergom város alpolgármestere is szólt a jelenlevőkhöz, aki örömét fejezte ki, hogy azok a közös értékek, amelyek a magyar nemzetet összekötik határon innen és túl, megjelennek a fényképeken. A kiállító fényképész a tárlatnyitón szólt hitvallásáról, a fényképek és a kiállítás küldetéséről. Hangsúlyozva a hit, a kultúra és nemzeti összetartozás fontosságát, a szülőföld szeretetét. 

A megnyitón közreműködött Rajkovics Haizok Melinda énekes, aki kellemes hangulatot varázsolt a Simor János utcai ház sokat látott falai közé. Ezt követően pedig Karaffa Attila rövid tárlatvezetést tartott elbeszélgetve a tárlatnyitó közönséggel, akik közül több felvidéki is érkezett az esztergomi magángalériába.

ma7.sk 

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies