Back to top

Felvidéki szemmel Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2020, augusztus 20 - 09:19
Szerda este mutatták be a Vermes-villában Karaffa Attila első kötetét, amely a Felvidéki szemmel címet viseli.
Felvidéki szemmel Dunaszerdahelyen

A könyvbemutató Bertók István és Vadkerti Imre közös produkciójával indult, majd Rajkovics Péter, a portálunkat is működtető vállalat igazgatója, az est kérdezője üdvözölte a megjelenteket. A népes közönség megtöltötte a termet, s az előírásokat betartva maszkban hallgatta a beszélgetést. Karaffa Attila kérdésekre válaszolva elárulta, a negyvenedik születésnapjára jelent meg a könyv, amelyet márciusban ünnepelt, s ugyan már minden meg volt szervezve a bemutatóra is, a járvány átírta a terveket.

A kötetben a 40-es szám bűvöletében az amatőr fotós 40 fényképe mellett ugyanennyi publicisztikai írás kapott helyet, amely közel két évtized termését mutatják be. Attila maga is elismerte, fiatalabban még talán keményebben fogalmazott egy-egy téma kapcsán, de a mai napig nem tud elmenni azon kérdések mellett, amely a felvidéki magyarság megmaradását és fejlődését érintik.

A szerző továbbra is aktív a fotózás és a publicisztika területén is, de más könyvben nem gondolkodik, szeretné viszont folytatni a kiállításának sorozatán, amely azonos címen fut és immáron több felvidéki és Magyarországi településen érte el a közönséget. 

A rövid beszélgetést követően már a dedikálásé volt a főszerep, a szerző hosszú percekig beszélgetett személyesen is olvasóival, majd a résztvevők átvonultak a Csaplár Benedek VMK előtti térre, ahol a Bertók-Vadkerti páros szórakoztatta a népes közönséget.

Ezt már olvasta?

Cookies