Jelenlegi hely

Felvidéki siker Szarvason

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, augusztus 3 - 20:46 | Sport
Délvidék és Felvidék válogatottja vívta szerdán Szarvason az első alkalommal megrendezett Magyar Örökség Kupa fináléját, amelyben végül a felvidékiek nyertek 2:1-re, akiknél dunaszerdahelyi születésű játékosok is pályára léptek.
Felvidéki siker Szarvason

A vajdaságiak a székelyföldi csapatot győzték le, míg a felvidékiek büntetőkkel verték Kárpátalját az elődöntőben, így jutottak a fináléba. A Magyar Örökség Kupa elnevezésű megmérettetést – amely egyben selejtező is a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) következő világeseményére – augusztus 1–3. között Szarvason rendezték.

Az első elődöntőben meggyőző játékkal szerzett három gólos előnyt a délvidéki csapat, a székelyföldi válogatott csak szépíteni tudott, így a vajdasági együttes 3-1-es sikerével simán jutott a fináléba. A második elődöntőben a kárpátaljaiak játszottak fölényben, a gól mellett több helyzetet is elhibáztak, a felvidékiek gyakorlatilag egyetlen lehetőségüket kihasználva jutottak el a büntetőkig, amelyeket jobban értékesítettek és bejutottak a döntőbe.

A felvidékiek a fináléban szerda koraeste a kilenc emberre fogyatkozó ellenfelüket 2:1-re legyőzték és megszerezték első tornagyőzelmüket.