Back to top

Felvidéki Junior Expó másodszor Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2018, június 8 - 17:02
Második alkalommal adott otthont a Felvidéki Junior Expónak városunk.
Felvidéki Junior Expó másodszor Dunaszerdahelyen

A rendezvény tavaly még a Csaplár Benedek VMK-ban zajlott, de ahogy Iván Tamás, a szervező Szlovákia Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének elnöke megnyitójában kiemelte, idén bebizonyosodott, hogy kinőtték annak keretein, s így idén a városi sportcsarnok fogadta be egy napra a felvidéki vállalkozókat. Az elnök egyben bemutatta szervezetük működésének eddigi legfontosabb rendezvényeit, s jelezte, idén is újdonságokkal jelentkeznek, ilyen a mentorprogram vagy éppen a klubkártya. Ez utóbbi kedvezményeket biztosít a tulajdonosának azon vállalatoknál történő vásárlás esetében, akik jelentkeznek a Szlovákia Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségéhez.

Horváth Zoltán alpolgármester üdvözölte a rendezvényt, amelynek második alkalommal is Dunaszerdahely adhatott otthont. Egyben kiemelte, hogy a 2014-es első Baross Gábort Terv bemutatóját követően, amely városunkban zajlott, Csallóköz fővárosa fontos helyet foglal el a felvidéki gazdaságfejlesztésben. Kiemelte, hogy mindez nem is véletlen, hiszen a megyében, de a felvidéki magyar járások szintjén is éppen itt van a legtöbb egyéni vállalkozó, akik fontos szerepet vállalnak a gazdaság működésében. A résztvevőknek hasznos kapcsolatteremtést, új barátságokat kívánt, amelyek segítségével egyre fontosabb szerepet vállalhatnak a gazdaság fellendítésében.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár üzenetét Csányi Norbert, az államtitkárság munkatársa olvasta fel. Ebben kitért arra, milyen fontos a gazdaságfejlesztés a szülőföldön való maradás szempontjából, egyúttal arra is figyelmeztetett, éppen az ilyen találkozók segíthetnek a kölcsönös kapcsolatteremtésben a vállalkozók között.

Ezt követően elkezdődött az előadások sora, amely több területen kínált szakmai fejlődési lehetőséget a résztvevőket, s egész nap kiállítók sokasága kínálta termékeit és szolgáltatásait a sportcsarnokban. 

Ezt már olvasta?

Cookies