Back to top

Felmérés: A beoltottak mintegy fele venné fel a harmadik oltást

Publikálva: 2021, november 22 - 06:31
A Focus ügynökség október végén végzett felmérése alapján az eddig be nem oltott megkérdezettek csak kis arányban vennék fel az oltást, mintegy 30 százalékuk még nem tudja vagy nem döntötte el, hogy beoltatná-e magát.
Felmérés: A beoltottak mintegy fele venné fel a harmadik oltást

Azoknak, akik már felvették a koronavírus elleni oltás első vagy második adagját is, a 46 százaléka kész felvenni a harmadik, megerősítő oltást.

A beoltottak nem egészen egyharmada még nem tudja vagy nem döntötte el, 20 százalékuk pedig nem szándékozik felvenni a harmadik oltást.

A Focus ügynökség a Markíza televízió Testre szabva című vitaműsorának felkérésére készítette a felmérést. Az adatokat még október végén gyűjtötték, azaz körülbelül egy hónapja. Azóta a járványhelyzet országszerte jelentős mértékben romlott, ami befolyásolhatja az emberek oltási hajlandóságát is.

Szlovákiában november 21-éig 2 577 522 embert (mintegy 47 százalék) oltottak be legalább az első adaggal. A második adagot a lakosság 45 százaléka kapta meg, a harmadik adagot eddig a lakosság kevesebb mint öt százalékának adták be az oltóállomásokon.

ma7.sk/denníkn.sk

Ezt már olvasta?