Back to top

Felkészültünk, várjuk a nyitást

Publikálva: 2020, május 23 - 08:14
Jelenleg ugyan még folyamatosan változik a helyzet, de a kormány lépései nyomán a teljes újranyitás felé haladunk. Hogy készült a Szociális Szolgáltatások Központja? - kérdeztük Bíró Johannát, a központ vezetőjét.
Felkészültünk, várjuk a nyitást

- Milyen feladatokat hajtottak végre a bölcsődében?

A bölcsődében napokig fertőtlenítettünk, kimostuk az összes ruhát, átválogattuk a játékokat is. Ugyanezt a dezinfikációt elvégeztük a külső területen is, mind a felületeket, mind a játékokat letisztítottuk, fertőtlenítettük. Közben rendbe tettük a bölcsőde udvarát is.

 

- Nem csak a bölcsőde tartozik a központ tevékenységi körében. Mennyi tennivaló volt a nyugdíjas klubban?

Mivel a nyugdíjasklubot eleve a mostani járvány veszélyének leginkább kitett közönség látogatja, alapos fertőtlenítést, takarítást hajtottunk végre ott is. És ha már szóba jöttek a nyugdíjasok, besegítettünk a városi hivatal kezdeményezésébe is, amikor szükség volt rá, mi is maszkokat varrtunk. Klienseink számára, igény esetén, természetesen ki is szállítottuk ezeket.

A központ szolgáltatja a nyugdíjasok számára az ebédet. Viszont a járványhelyzet miatt egy időre a konyhát is be kellett zárnunk. Kihasználtuk ezt az időt, az alapos fertőtlenítés után ki is festettük. Beszereztünk egyszer használatos ebédtárolókat, táskákat, zacskókat. A járdára az előírás szerint felfestettük az irányító nyilakat, piktogramokat ragasztottunk ki a központ területén, ablakot alakítottunk ki az ebéd kiadására. A héten már el is kezdtük az ebéd osztását a nyugdíjasok számára.

Persze közben az adminisztratív munka sem állhatott, különböző engedélyeket kellett beszereznünk, hogy újra működhessünk, elláthassuk az érdeklődő nyugdíjasokat.

 

- Várják már a bölcsőde kis látogatóit?

Gyakorlatilag minden elő van készítve az esetleges nyitáshoz, nagyon várjuk vissza a gyerekeket. Ha nem gördül elénk semmilyen akadály, akkor a kormány által engedélyezett időben nyithatunk, és természetesen ekkortól üzemelhet újra a mentálisan sérültek nappali központja is.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies