Back to top

Felhívás – Pegazus Alkotópályázat

Publikálva: 2021, május 27 - 06:00
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága idén is meghirdeti a Pegazus Alkotópályázat című irodalmi alkotópályázatát szlovákiai lakhellyel rendelkező alkotók részére az alábbi kategóriákban:
Felhívás – Pegazus Alkotópályázat
  • I. kategória: vers
  • II. kategória: próza

Beküldési határidő: 2021. július 15.

Pályázhatnak önálló kötettel még nem rendelkező szerzők, magyar nyelvű alkotásaikkal. Korhatár nincs. A pályázatra érkezett munkák mindegyikéhez a megbízott mentor javaslata szükséges ahhoz, hogy az arra érdemes mű, illetve annak szerzője a bírálóbizottság elé kerüljön.

A pályázó feladata:

  1. A felsorolt mentorok közül minden pályázó kiválaszt egyet, akivel dolgozni szeretne: Z. Németh István Forbáth-díjas költő, író, Póda Erzsébet író, újságíró, Balaskó Réka és Kovács Kitti (Alma magazin) szerkesztő szakos egyetemi hallgatók.
  2. Ha ez megtörtént, jelentkezik a Társaság titkárságán (elérhetőségek: mobil: 0911239479, e-mail: szmit [at] szmit.sk) ahol postafordultával megkapja a mentor elérhetőségeit.
  3. A szerzőnek a mentor nyújt segítséget abban, hogy a bírálóbizottság elé színvonalas pályamű kerüljön.
  4. Végezetül a pályázó a mentortól elkér egy 5–10 soros ajánlást, és azzal együtt adja le a pályázatát, elektronikusan is.
  5. A pályázat jeligés. Az ajánlást, nevet, címet és a telefonszámot kérjük lezárt borítékban mellékelni, amelyre csak a jeligét kell ráírni. A jelige az oldalszámokkal ellátott kézirat minden oldalán szerepeljen! Egy pályázó több alkotással is pályázhat. A pályaműveket postai küldeményként három kinyomtatott példányban kérjük postázni, de lehet adattárolón is.

Az értékelésről szakmai zsűri gondoskodik: Petőcz András József Attila- és Márai-díjas költő, Hogya György Talamon-díjas prózaíró, Katona Nikolas Arany Opus-díjas költő.

A díjak, mindkét kategóriában: értékes könyvcsomag és pénzjutalom.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjkiosztás augusztus 21-én a Villa Filiában (Ekecs–Nagyszegpuszta) lesz.

A pályázatokat az alábbi címre várják:

„Pegazus Alkotópályázat” / Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Galantská cesta 658/2F, 92901 Dunajská Streda

Ezt már olvasta?

Cookies