Back to top

Ezüstérmesek lettek a kézis lányok a szlovák I. ligában

Publikálva: 2021, május 27 - 08:12
A MOL extraliga szlovák rájátszás döntőjének 2. fordulójában hazai pályán fogadta ellenfelét a HC DAC Dunaszerdahely. A Nagymihályon – csakúgy mint az 1. fordulóban – ez alkalommal sem sikerült felül kerekedniük a lányoknak, aminek eredményeként így is szépen fénylő ezüstérmet akaszthatták a csallóközi sárga-kék játékosok nyakába. A csapat büszke lehet magára, hiszen történelmi eredményt értek el a 2020/21-es szezonban.
Ezüstérmesek lettek a kézis lányok a szlovák I. ligában

A HC DAC vezetőedzője, Debre Viktor elégedett csapata teljesítményével, küzdeni tudásával és az elért eredménnyel.

„Az első félidőt jól kezdtük, és tartottuk is magunkat végig annak ellenére is, hogy mi mentünk az eredmény után. Nem hagytuk, hogy meglépjen az ellenfél. A játékrész végére alakult ki az első harminc perc legnagyobb különbsége, három góllal fordultunk.

Kicsit álmosan kezdtük a második játékrészt, amit azonnal megbosszult az ellenfél.

Sikerült azonban hamar felébrednünk, de nem tudtunk kiegyenlíteni, maradt a két-három gólos különbség az utolsó tíz percig, ahol már nagyon fáradtak voltunk és egy néhány perces hullámvölgyből már nem tudtunk felállni. Az utolsó öt percben sorra jöttek a góljaink, azonban ez arra volt elég, hogy tartsuk a különbséget.

Hatalmasat harcolt a csapat, a végső erőnket és tudásunkat is beleadtuk a mai csatába, de a rutinosabb alakulat nyert.

Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen nagyon szépen fénylő ezüstérmesek lettünk, ami a klub történelmében egyedülálló! Büszkék lehetünk magunkra! Gratulálok a bajnoknak!” – nyilatkozott Debre Viktor.

Szlovák I. liga döntő 2. forduló
2021. május 26. 18:00
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely – Juventa Nagymihály: 30-33 (11-14)

hcdac.sk

Képgalériánkban Nagy Gyula további felvételeit itt tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?