Back to top

Évzáró nosztalgikus show

Publikálva: 2016, január 3 - 19:15
Nosztalgikus hangulatban telt a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium évzáró műsora.
Évzáró nosztalgikus show

Nosztalgikus hangulatban telt a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium évzáró műsora. Az iskola  hagyományaihoz híven december utolsó péntekre eső  tanítási napján rendezték meg a gólyaavatással egybekötött Ki mit tudot.
A résztvevő osztályoknak idén konkrét előadók, zenekarok dalait kellett „színpadra“ vinniük, miközben a műsorszámok közti szünetekben az elsősök avatása folyt.
„Feszültségoldásként“ elsőként a kollégisták fergeteges ünnepi videóját nézhette meg  a közönség.  Ezt követően egy videoüzenetben Adele „jelentkezett be“, aki a gólyaavatás feleslegességről, értelmetlenségéről akarta meggyőzni az avatóstábot, de ők  még a világhírű énekesnőnek sem voltak hajlandóak  szót fogadni. Rögtön bele is vágtak az avatási ceremóniába, és eskütétellel biztosították a felsőéveseket arról, hogy kívánságaikat a gólyák  lesni fogják és  maradéktalanul teljesítik majd.
Az avatandó diákok az őket duplán nyomasztó lámpaláz ellenére fergeteges műsorral rukkoltak elő.
Az R-GO Ergo: létezem című dalára készített koreográfia megalapozta a felfokozott hangulatot.  Szikora Róbert csikidam stílusát táncban, felszerelésben megidéző műsorszám csúcspontjai a miniszoknyába  öltözött „fiúgidák“ voltak.
A Neoton Família slágereit bemutató egyveleg igazi fesztivál színhellyé alakította át az iskola auláját. A tarka, ötletes egyenpólót (osztályfőnökkel együtt) viselő tánckar először nyarat hozott a Nyár van c. slágerrel, majd kétszázhússzal repítve szinte elhagyta  a valóságot, hogy aztán diszkókirálynőkként érkezzenek vissza a suliszínpadra. A produkciót, amelyet zúgó tapsviharral jutalmazott a közönség, saját tervezésű és készítésű díszlettel tették az elsősök még profibbá.
Az iskola sportosztályai is izgalmas feldolgozásokkal emelték az amúgy is emelkedett hangulatot. Megtudhattuk, – természetesen egy Skorpió-dalt felelevenítve -  milyen az, amikor egy tizenéves bújik a dédapa bőrébe és mesél arról, hogy milyen volt, mikor lovon járt, és milyen volt mikor beléesett egy szőkehajú lány.  Máté Péter Egy darabot a szívemből c. dalát a sportoló fiúk rengeteg szívlufival „vitték színpadra“,  amelyek előadásuk végén természetesen lányrajongóiké lettek.
A sportgimisek egyedülálló az Edda együttes A kör c. dalára betanult  táncakrobatikus – spárgát, cigánykereket és egyéb lélegzetelállító elemet tartalmazó -  produkcióval örvendeztették meg a lelkes közönséget.
Az iskola elsőéves hotelakadémistái Zoltán Erika Casanova című slágerére találtak ki egy új koreográfiát. Előadásuk sikerét mi sem bizonyította jobban, hogy a táncjelenet végére az osztály öt casanovájának kettő akár három  lány is jutott.
A másodikosok is kitettek magukért, a Hungária Limbó hintójának klasszikus feldolgozását, az LGT Ugye mi jó barátok vagyunk c. slágerének extra gitárjátékkal előadott verzióját, Szandi Nyugi doki c. dalára megkomponált táncprodukcióját,  valamint Komár László Mondd kis kócos c. nagysikerű feldolgozását nagy tapssal jutalmazta a közönség.
A fergeteges showműsor közepette  a „beavató“ feladatokat – banán kihalászása tejszínhabból, labda átfújása liszten keresztül a másik oldalra, meglepetéskoktélok kóstolása, bekötött szemmel sminkelés stb.  - is fesztelenebbül  abszolválták a gólyák.  A tanárnak, diáknak egyaránt tetsző évzáró showt a negyedikesek szalagavatós műsorának egy-egy  exkluzív táncbetétje zárta.
-kl-
 

Ezt már olvasta?

Cookies