Back to top

Erősen gyűlnek az érmek

Publikálva: 2018, május 3 - 07:22
Az elmúlt napokban sem pihentek a dunaszerdahelyi Strongman Klub DS versenyzői, bővült az éremgyűjtemény.

Az elmúlt hétvégén két versenyen vettek részt a dunaszerdahelyi klub tagjai, Pozsonyban és Liptószentmiklóson.

Szombaton a Szlovák Erőember Szövetség rendezte meg Pozsonyban a rönknyomó szlovák bajnokságot, melyen Nagy Norbert és Soós Miklós képviselték a klubot. A nagy konkurencia ellenére Nagy Norbert bronzérmet gyűjtött be úgy, hogy az őt megelőző Piros és Petrík talán az ország két legtapasztaltabb erőembere. A súlycsoportban ráadásul František Piros új szlovák rekorddal lett az első.

A fiatal Soós Miklós is sikeresen mutatkozott be az ország elitjének. A mindössze 20 éves versenyző élete első országos versenyén - a szervezők legnagyobb meglepetésére - új szlovák rekorddal hozta el Dunaszerdahelyre az aranyat.

Lompart Mário Liptószentmiklósra utazott, a szlovák mellnyomó bajnokságra, ahol a -75 kg-os open kategóriában ezüstérmet szerzett. Ahogy azt Márk Andrástól, a Strongman Klub elnökétől megtudtuk, Mário célja új országos csúcs felállítása volt, ami azonban egy kis technikai hiba miatt most nem jött össze.

Nagy Norbert május 1-jén Komáromban folytatta az éremgyűjtést, ahonnét szintén ezüstöt hozott haza. Egyfajta bemelegítésnek szánta ezt a most hétvégén Pöstényben megrendezésre kerülő nehézsúlyú szlovák erőember bajnokságra.

Gratulálunk a sikerekhez, és drukkolunk a továbbiakért!

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman
Cookies