Back to top

Éremeső, ezúttal Újvárból

Publikálva: 2018, április 11 - 07:07
Az elmúlt hétvégén, április 6-8. között rendezték meg Érsekújvárott a Szlovák Erőemelő Bajnokságot, melyen a dunaszerdahelyi Strongman Club DS hét tagja vett részt.
Éremeső, ezúttal Újvárból

Márk András, a klub vezetője portálunknak elmondta, hogy a rendezők kitettek magukért, nagyon jól szervezett, színvonalas versenyt hoztak össze.

Szombaton négy versenyző „szállt ringbe” a -75 kg-os és a -82,5 kg-os férfi open kategóriában. Az előbbiben két klubtag, az élete első erőemelő versenyén részt vevő Lompart Mário, valamint a klubhoz az idén csatlakozó, Lég községet is képviselő, tapasztaltabb Tichy Flórián haladtak fej fej mellett. Végül a tapasztalat győzött, így az aranyérem Flórián, az ezüst pedig Mário nyakába került. A másik kategóriában a klub alelnöke, Karácsony Péter, és a szintén újonc Nagy Mátyás tettek meg mindent a sikerért. Péter az előkelő negyedik, Mátyás pedig az ötödik helyen végzett.

Vasárnap a csapat ifjúsági versenyzői mérettek meg, Untermayer Adrián a -82,5kg T3, Méry Csaba a -75kg T2, míg Méhes Erik a +140 kg-os T2 kategóriában. Adrián bronzérmet szerzett, Csaba élete első versenyén, saját egyéni rekordját megdöntve, nagy csatában az első helyet vívta ki. A két napot Méhes Erik koronázta meg teljesítményével. Mindhárom fogásban új Európa csúccsal a dobogó legfelső fokára állhatott!

„Akinek sikereinkkel felkeltettük a figyelmét, az élőben is találkozhat velünk április 20-én Győrben, ahol egy rangos versenysorozat első állomásaként a Visegrádi négyek kupán veszünk részt erőemelésben” – zárta szavait a klub elnöke.

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman
Cookies