Back to top

Érdekes és értékes a helytörténet

Publikálva: 2023, december 14 - 13:59
Nagyszámú érdeklődőt vonzott be az MCC Dunaszerdahelyi Központjába az a könyvbemutató, amelyen portálunk főszerkeszőjének, Nagy Attila helytörténésznek az új kötetét, színes történelmi albumát mutatták be. A 2023. december 12-ei eseményen a közönség a várostörténet egy újabb, izgalmasan érdekes világával ismerkedhetett meg.
Érdekes és értékes a helytörténet

A kötetre kíváncsiakat Pomichal Krisztián, az MCC felvidéki igazgatója köszöntötte, üdvözölve az esten többek között Hájos Zoltán polgármestert, Karaffa Attila és Puha György alpolgármestereket és Nagy Darina hivatalvezetőt. Az MCC felvidéki igazgatója kiemelte, számára is értékes a bemutató, hiszen amellett, hogy az ismert helytörténész újabb munkája elsőként náluk lett bemutatva, számos új arcot is köszönthetett az est által az MCC-ben.

Ezt követően átadta a szót a beszélgető partnereknek – a szerzővel új könyvéről ugyanis Vajda Barnabás történész, a komáromi Selye János Egyetem docense beszélgetett. Az érdekes eszmecsere során a jelenlévők megtudhatták, melyek a könyv érdemei, milyen jeles személyiségeket mutat be a kiadvány, s hogy valójában bizony többszáz személyt is felvonultat a színes képekkel gazdagon illusztrált album.

A szerző elmondta, mindenképpen olyan ismeretterjesztő kiadványt szeretett volna a helytörténet iránt érdeklődők kezébe adni, amely megszólítja a fiatalabb korosztályokat is. Vajda Barnabás kiemelte,

hogy a munka valójában igazán egyedi és szövevényes, mégis könnyen fogyasztható és eredeti módon nyúl a rendkívül gazdag tényanyaghoz. Érdeme a könnyedsége mellett a szakmaisága is, és az a sok forrásanyag, amelyek a kiadvány lapjairól tárulnak elénk. 

Elhangzott, hogy a kötet fontos pillére lehet a dunaszerdahelyi, illetve a csallóközi identitás erősítésének, a lokálpatriotizmus értékteremtésének. 

A nagy sikerű estet dedikálás és beszélgetés zárta.  

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies