Back to top

Enyhülés jön

Publikálva: 2021, február 15 - 08:33
Ezúttal is közel 20 fokos különbséget élünk meg a hét eleje és vége közt, most azonban a felmelegedés az oka.
Enyhülés jön

Az elmúlt hetekben az erős lehűlés okozott nagy hőmérsékletkülönbséget, ezúttal a hétindító hideg éjszaka, majd a hét végére ígért +10 fok körüli nappali felmelegedés az okozója a majd 20 fokos különbségnek. Hétfőn ugyan még fagyos nappallal kell számolnunk, ugyanakkor vasárnapra már jócskán a nulla fölé kúszik fel a hőmérő higanyszála. A hét naposan indul, majd a hétfőn kezdődő erős felhősödés után csütörtöktől újra kikacsint a felhők közül a nap. Ha igaz a középtávú előrejelzés, ezúttal kellemes, napos, és nem túl fagyos hétvégében lesz részünk.

Ami a csapadékot illeti, a „szinte bármelyik típusú előfordulhat“ a megfelelő jellemzője a hét időjárásának. Kedden még nem zárható ki a havazás, de valószínűbb, hogy havas eső, eső formájában hullik alá a csapadék; majd a további napokban is lehet a csapadék formája havas eső, vagy eső.

A csapadék miatt jó, ha körültekintően indulnak utukra, mivel a változó halmazállapotú csapadék, az éjszakai közel 0 fok könnyen jeges utakat, járdákat eredményezhet.

SHMÚ, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies