Back to top

Emelték is, húzták is, hoztak is

Publikálva: 2019, június 1 - 20:01
Több nemzetközi versenyen szerepeltek a közelmúltban a dunaszerdahelyi Strongman Club DS tagjai: erőemelő bajnokságon Tiszakécskén, bothúzó Európa-bajnokságon Rigában, majd nemzetközi bothúzó kupán Battonyán. Ha már ott voltak, érmeket is hoztak.
Emelték is, húzták is, hoztak is

Május 19-26. között a magyarországi Tiszakécskén rendezték meg a GPC erőemelő bajnokságot, melyen a sportklub 7 tagja vett részt. Kedden, 21-én a csapat egyetlen női tagja, Földes Katalin indult. Élete második versenyén, a 75 kg-os kategóriában, ahol az Európa-bajnokság talán egyik legerősebb mezőnyével találkozott, a sikeres hetedik helyet szerezte meg. Utána a csapat ifjúsági tagjai folytatták a versenyzést. De még hogyan! Méhes Erik a T3-as +140kg-os kategóriában, Szabó Erik a T2-es -67,5kg-os kategóriában, míg Méry Csaba a T3-as -75kg-os kategóriában indult. A három tehetséges fiatal a dobogó tetejét megcélozva el is érte célját, így mindhárman aranyéremmel gazdagodtak.

Csütörtökön Nagy Mátyás végzett a férfi -90 kg-os nyitott kategória ötödik helyén, míg Tichý Flórián, aki Lég községet is képviseli, ismét nem okozott csalódást: az első helyet megszerezve, Európa-bajnokként térhetett haza.

Vasárnap, a csapatból utolsóként, Untermayer Adrián küzdött meg a súlyokkal. Holt húzásban, a T3-as -82,5 kg-os kategóriában a második helyet megszerezve, újabb érmet szerzett a klubnak. Vele együtt 5 érmet sikerült begyűjteni a Strongman Clubnak.

Ezalatt a csapat bothúzó tagjai Litvániában, Rigában versenyeztek az abszolút Európa-bajnokságon (az abszolút versenyen nincsenek súlykategóriák, ezért elsősorban a nehézsúlyú versenyzők indulnak). Kitanovič Attila úgy végzett a 13. helyen, hogy a súlyban legközelebbi ellenfele is 30 kg-mal fölötte mérlegelt. Puha Péter azonban nem adta alább a dobogónál, így Európa-bajnoki bronzzal zárta a versenyt.

Néhány napos pihenő után a bothúzók ismét megmérettették magukat. Ezúttal a magyarországi Battonyán, egy nemzetközi bothúzó kupán álltak rajthoz. Kitanovič Attila a -90 kg-os kategóriában első helyet, majd a -105 kg-ban is indulva, második helyet szerzett. Puha Péter ezúttal sem bízott semmit a véletlenre, nehézsúlyban megszerezte az első helyet.

Aki még nem látott ilyen bothúzó versenyt, de kíváncsi rá, jöjjön el július 20-án, szombaton a dunaszerdahelyi Thermalparkba, ahol 14 órai kezdettel nemzetközi bothúzó verseny kerül megrendezésre, mely egyben a Nyugat-szlovákiai nyílt bajnokság második fordulója is.

Márk András, -rv-

Fotók: Strongman Club DS és Kitanovič Attila

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman