Back to top

Emelkedett a szülések száma Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2019, január 15 - 18:56
A dunaszerdahelyi kórházban tavaly 908 újszülött látta meg a napvilágot. 2017-hez képest, amikor 844 baba jött a világra, emelkedett a szülések száma. Ami a nemek elosztását illeti, 453 kisfiú és 461 kislány született, hat édesanya ikreknek adott életet.
Emelkedett a szülések száma Dunaszerdahelyen

A leggyakoribb leánynévnek a Viktória, a Sofia és Lara számított. Kisfiúknál a Dávid, a Máté és az Áron nevek vitték a prímet.

A Svet zdravia hálózatába tartozó csallóközi kórházban az anyukák és apukák szüléselőkészítő tanfolyamon vehetnek részt, amelyen megtudják, hogyan lehet életre szóló élményé tenni a terhességet és a szülést. Praktikus tanácsokat is kaphatnak a gyermekvárással és a szüléssel kapcsolatban. Tavaly ezt a lehetőséget 94 kismama használta ki.

Ugyancsak lehetőség van arra is, hogy a várandós anyukák individuális szülési tervet készítsenek – a szülészetre való bekerüléstől kezdődően egészen az újszülött ellátásáig – a személyzet segítségével. Ezt 24 kismama vette igénybe.

A dunaszerdahelyi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán tavaly nyílt napot tartottak a várandós kismamáknak, mely során megtekinthették az osztályt és feltehették kérdéseiket a személyzetnek. A szoptatás világnapjának alkalmából pedig szoptatási tanácsadóval találkozhattak. A jó visszhang miatt az idén is megszervezik ezt a két eseményt.

Forrás: Svet zdravia/ma7/dunaszerdahelyi

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház
Cookies