Back to top

Emeljünk fel minél több gyermeket Dunaszerdahelyen is!

Publikálva: 2022, szeptember 23 - 13:23
A Csallóközi Vásárban szombaton, szeptember 24-én, délelőtt 11 órakor a Gyereksziget programjaként – csatlakozva a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, amely ötödször rendez a Kárpát-medence-szerte gyerekemelést – ismét kiállnak a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. A kezdeményezéshez a gyermekes családok Dunaszerdahely városából másodszor csatlakozhatnak, idén a Szövetség a Közös Célokért szervezésében.
Emeljünk fel minél több gyermeket Dunaszerdahelyen is!

A szervezők a kezdeményezéssel a világjárvány okozta nehézségek után, és a jelenlegi háborús helyzetben is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a gyerekek, és az ő jólétük a legfontosabb számukra.

Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója a dunaszerdahelyi rendezvényről elmondta, 9 óra 45 perctől színes programokkal készülnek. 10 órától fellépnek az Október utcai és a Halpiac téri óvodások, valamint Forgách Erika zenés gyermekműsorával érkeznek el a programban a visszaszámláláshoz, amikor a hagyományok szerint a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik fel számos magyarországi, illetve határon túli településen, és Dunaszerdahelyen is. 

Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, azonban a szervezők ezt a számot minden évben szeretnék túlszárnyalni és új rekordot felállítani.

A rekordkísérlethez való csatlakozáshoz minél több, a programban regisztrált gyermeket várnak Dunaszerdahelyről is. 

Találkozzunk 2022. szeptember 24-én 9 óra 45 perctől Dunaszerdahelyen, a Vásártéren, a MOL Aréna parkolójában található Gyermekszigeten, és pontban 11 órakor emeljük fel gyermekeinket!

Program: 

9.45 Regisztráció – a Vásártéren, a MOL Aréna parkolójában található Gyermekszigeten

10.00 Köszöntő, majd az Október utcai és a Halpiac téri óvodások műsora

10.50 Forgách Erika zenés gyermekműsora és közös visszaszámlálás

11.00 Gyereket a magasba!

11.05 Tombolahúzás

 A karszalaggal regisztrált gyerekek ajándékot és tombolajegyet kapnak. A tombolahúzásra a gyerekemelés után kerül sor. 

(sk)

Ezt már olvasta?

Cookies