Back to top

Eltűnik a szemét a Bősi úti felüljáró alól

Publikálva: 2017, október 25 - 06:28
A városi önkormányzat eltakaríttatta a Bősi úti felüljáró alatti szemetet, amit az évekig ott élő romák halmoztak fel. A viskók, amelyekben a társadalmi normákhoz alkalmazkodni képtelen egyének éltek, ma már romokban állnak. A romok magánterületen vannak, így az építési hulladék elszállítását a telek tulajdonosa vállalta.

Hervay György, a városi hivatal műszaki és beruházási főosztályának vezetője elmondta, évekig húzódó probléma végére kerülhet pont. "A hivatal több mint 100 tonna szemetet szállíttatott el a területről. Ennek a költsége meghaladja az 5 ezer eurót. A takarítás után azonban végre rendezett lesz a környék" - hangsúlyozta a főosztályvezető.

A dunaszerdahelyi önkormányzat már korábban többször is kitakarította a romák által lakott területet. Volt példa arra, hogy az önkormányzat városi költségvetésből finanszírozta a szemét elszállítását, máskor pedig a környezetvédelmi minisztérium pályázatán sikerült elnyerni pénzt az illegális hulladéklerakat felszámolására. 

Miután a felüljáró alatt már nem lakik senki, a szabaddá vált telek egy részén az önkormányzatnak lehetősége nyílik arra, hogy a Diófa utcát összekössék a Bősi úttal. Így a tehergépkocsiknak nem kellene áthaladniuk a Fürdő utcán és a Kistejedi úton, hanem közvetlenül a Bősi útról közelíthetnék meg az ott székelő cég telephelyét.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies