Back to top

Előkarácsony az egymásra figyelés jegyében

Publikálva: 2016, december 15 - 13:54
A fogyatékkal élőket hívták ünnepelni szerda délután a városi nyugdíjasklub nagytermébe.
Dunaszerdahelyen 29 olyan családról tudunk, akik másképp élik az életüket, mint a szokványos. A természet kicsit nehezebbé tette a mindennapjaikat, ezáltal a körülöttük élők, a családjaikét is. „Ezek a gyerekek, akiket most meghívtunk a családjaikkal, nem mások, mint a többiek, de olyan teherrel élnek, amellyel sokan nehezen, vagy egyáltalán nem tudnának megbirkózni. Az adventi időszakban sokat beszélünk a várakozásról, a türelemről, a szeretetről és az egymásra figyelésről. Önöknek egész évben ilyen adventi szellemiségű hozzáállásra van szükségük.” - mondta köszöntőjében Dr. Horváth Zoltán, alpolgármester. Elmondta, hogy a város vezetése szeretné azt elérni, hogy a jövőben minden meghívott eljöjjön az előkarácsonyi ünnepségre, hogy együtt tudjanak ünnepelni.
A köszöntő szavak után a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium diákjainak verses-zenés összeállítását hallgathatták meg az összegyűltek, majd Dunaszerdahely város ajándékát adta át alpolgármester úr a gyerekeknek.

A családias hangulatú találkozón jelen volt Molnár Tímea, a Városi Hivatal Közoktatási, Szociális, Sport és Kulturális Főosztályának vezetője, Miklós Alica, a Városi Hivatal Szociális Osztályának vezetője, valamint Bíró Johanna, a Szociális Szolgáltatások Központjának vezetője is. 

Ezt már olvasta?

Cookies