Jelenlegi hely

Élményt adni jó

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 13 - 07:17 | Oktatás
A kölcsönös odafigyelés, az egymás iránti tolerancia jegyében karácsonyváró kreatív délelőttöt szerveztek a Mentális Sérülteket Segítő Társulás tagjai számára a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában.
Élményt adni jó

A nap fő programjait a több éve jól bevált, örömöt adó tevékenységek képezték. Elsőként a tánc összetartó és közösségformáló erejét élhették át, amikor is az őket immáron ötödik alkalommal vendégül látó „hotelakadémisták", szalagavatójukra készített műsorszámaik koreográfiáját tanították be nekik.

Ezt követően kézműves alkotómunkába kezdtek, a  Mikulás-dísz készítése baráti beszélgetésekre, az ünnepre való hangolódásra is lehetőséget nyújtott.

A fogyatékkal élőkkel való találkozások elmaradhatatlan része a közös főzőcskézés. A vendégek kölcsönkapták a diákok rondonjait, és a kiskukták által percek alatt elkészült egy tálcányi adventi csemege, több tucat ínycsiklandó zserbógolyó. Az örömnap így karácsonyi tea és sütemény mellett interaktív magyarórával folytatódott. Egymást követték az ünnepi versek, dalok, furfangos fejtörők, keresztrejtvények és logikai feladatok. A hagyományokhoz híven ez az ünnepi délelőtt is az iskola karácsonyfája mellett a klasszikus Kis karácsony, nagy karácsony című dal közös eléneklésével zárult.

Jóleső érzés volt látni a csillogó szempárokat, megélni a találkozás és  a szeretetteljes odafigyelés varázsát. Ismét bebizonyosodott az is, hogy élményt adni jó. 

szöveg és kép: -kl-