Back to top

Elhalasztják a Pöstyén-DAC kupamérkőzést!

Publikálva: 2020, augusztus 18 - 08:36
Azt követően, hogy a Fortuna Ligában felbukkant az első koronavírusos eset, a Szlovák Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy elhalasztja a Slovnaft Cup e heti találkozóit, amelyeken az élvonalbeli csapatok érdekeltek.
Elhalasztják a Pöstyén-DAC kupamérkőzést!

A koronavírus ismét beleszólt a szlovákiai labdarúgás menetébe. A Slovnaft Cup azon összecsapásait, amelyeken a hét közepén a Fortuna Liga csapatai léptek volna pályára, egyelőre ismeretlen időre elhalasztják. Ezt az információt a Szlovák Labdarúgó-szövetség hozta nyilvánosságra a honlapjukon található hivatalos közleményben, amelyet teljes terjedelemben közlünk:

A Szlovák Labdarúgó-szövetség a Fortuna Liga egyik csapatánál található pozitív COVID-19 teszt alapján határozatlan ideig elhalasztja a Fortuna Ligában szereplő csapatok mérkőzéseit a Slovnaft Cup legközelebbi fordulójában, amely a SZLSZ hatásköre alá esik. A kupa második fordulóját e hét folyamán, kedden és szerdán, tehát 2020. augusztus 19-én és 20-án rendezik. A SZLSZ ezzel a lépéssel szeretné megelőzni a koronavírus esetleges tovább terjedését a regionális klubokban és az élvonalbeli csapatoknál – főleg azoknál, amelyek érdekeltek az európai kupasorozatokban.

A SZLSZ tiszteletben tartja a koronavírus terjedésének kockázatával kapcsolatosan meghozott összes intézkedést és határozatot, amelyeket az állami szervek és intézmények fogadtak el és a szövetség továbbra is azok alapján fog működni.

A SZLSZ továbbra is figyeli a helyzetet és a szlovákiai labdarúgás legfelső szerveként operatívan fog arra reagálni. A szervezet a döntéseiről a www.futbalsfz.sk honlapon, a hivatalos csatornákon és a szociális hálózatokon azonnal informálja a közvéleményt.

A halasztás a mi első mérkőzésünket is érinti a Slovnaft Cup keretén belül, amelyen 2020.08.19-én, 17.00 órai kezdettel Pöstyénben léptünk volna pályára. A találkozó új időpontja egyelőre még nem ismert. 

A Ligás Klubok Uniója (LKU) friss közleménye szerint a honi élvonal hétvégi, 4. fordulójának mérkőzéseit nem fenyegeti a halasztás veszélye, és a következő napokban mind a 12 csapat PCR-tesztelésen esik át.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies