Back to top

Elfogadták a KMG 2023-as kiállítási tervét

Publikálva: 2022, november 16 - 16:22
A Kortárs Magyar Galéria Alapítvány ´94 a Vermes-villában tartotta őszi rendes kuratóriumi ülését november 15-én, amelyen elfogadták a 2023-as kiállítási tervet.
Elfogadták a KMG 2023-as kiállítási tervét

A megjelenteket dr. Iván Péter, a galéria igazgatója üdvözölte és felvázolta a beérkezett kérelmeket, amelyeket iktattak. Összesen 18 művész, művészi csoport nyújtott be jelentkezését, hogy a 2023-as esztendőben a Kortárs Magyar Galériában szeretne kiállítani.

A kuratórium 12 pályázónak fogadta el a kérvényét, többek között Almási Róbert emlékkiállítására, Dolán György, Kolčák Szakáll Noémi, Kelemen Dénes Lehel kiállítására kerül sor. Az egyéni kiállítások mellett csoportos kiállításokat is szerveznek. Jövőre ismét megrendezik a XXI. Nemzetközi Művésztelep, az Aranykert és a hagyományos Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének kiállításait.

A részletes kiállítási terv a Kortárs Magyar Galéria honlapján lesz elérhető.

A jelenlevők értékelték a 2022-es esztendő kiállításait, rendezvényeit is. A galéria vezetője beszámolt róla, milyen sikeresek a Művészet mindenkinek – közérthető előadások a kortárs művészetről a Vermes-villában című előadássorozatuk, amelyen eddig Gimesy Péter művészettörténész és Varga-Amár László festőművész adott elő. A kuratórium részéről az ülésen jelen volt A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármester, valmint Szakáll Mária, Péntek István, Baky Péter, Varga-Amár László, Cs. Tóth János és Tóth Pitya István.

-nns-

Ezt már olvasta?

Cookies