Jelenlegi hely

Együtt akár csoda is teremthető

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 2 - 15:31 | Hírek
A Vámbéry Ármin Alapiskolában is megkezdődött az új tanév. A város részéről A. Szabó László alpolgármester, míg a szülői szövetség részéről Horváth Zoltán, az iskoláéról pedig Masszi János igazgató köszöntötte a gyerekeket, a szülőket és a kollégákat.
Együtt akár csoda is teremthető

Az ünnepséget az iskola gyermek énekkarának előadása kezdte, zajos sikerrel, majd Ozorák Lola kiselsős szavalatát tapsolták meg az egybegyűltek. Az ezt követő köszöntők sorát A. Szabó László alpolgármester nyitotta.

„Elsősorban a szülőknek szeretném megköszönni, hogy magyar iskolába hozták gyermeküket. Napjainkban még mindig sokan nem értik meg, hogy ez gyermekeink jövőbeli sikereinek legfőbb záloga. Másodsorban egy üzenetet, útravalót szeretnék elmondani – mindenkinek, tanulóknak, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. Ennek a lényege pedig az volna, bízzatok, bízzanak önmagukban. S ami talán még fontosabb: bízzanak meg egymásban, segítsék egymás munkáját, és próbáljanak meg együtt akár csodát is teremteni ebben az iskolában” – mondta az alpolgármester.

„Szeptemberben nyit az iskola. Van-e szebb a kezdet szépségénél?” – idézte Pilinszky János szavait A. Szabó László, amelyet aztán a következőképp egészített ki: „Valóban szép a kezdet, de legyen legalább olyan szép a folytatás is. Kellemes, nyugodt és sikeres tanévet kívánok mindenkinek!”

„Nem azért esik az eső, mert siratja a nyári szünetet, hanem örömkönnyek hullnak, hiszen újra együtt lehettek, és újra itt lehettek az iskolátokban” – fogalmazott Horváth Zoltán, a szülői szövetség elnöke, aki köszöntötte a régi és az új tanulókat, és a szülőket is. „Az üzenet az az új szülőknek, hogy soha jobbat nem tehettek volna a gyerekükkel, minthogy vámbéryssé teszik őket” – összegezte Horváth.

Masszi János igazgató a kollégák, a szülők és a „régi” tanulók mellett elsősorban a legkisebb vámbéryseiket köszöntötte: „Örömmel, látom, hogy többségetek arcán mosoly van. Arra kérlek benneteket, és azt kívánom nektek, hogy ennek a mosolynak a fényében teljenek a napjaitok. Érezzétek jól magatokat!”

(Szöveg és kép: Nagy Attila)