Back to top

Egyre többen vásárolnak sms-ben parkolójegyet

Publikálva: 2017, február 4 - 10:09
A városi tulajdonú Municipal Real Estate DS kft. több olyan feladatot lát el városunkban, amely mindennapjaink szempontjából is különösen fontos. A legfrissebb információkról és a tervekről a vállalat igazgatóját, Jány Józsefet kérdeztük.

„Nem könnyű év áll mögöttünk, de a vártnál jobb eredménnyel zártuk a 2016-os esztendőt. Így télen sokakat érdeklő téma a cégünkkel kapcsolatban a jégpálya kezelése. December közepén nyitottunk és az időjárás lehetővé tette, hogy azóta folyamatosan üzemeljen a pálya, miközben a látogatottság is kedvezően alakult. Ennek nagyon örülünk, s szeretnénk a tavaszi szünetig nyitva tartani, de természetesen mindez az időjárás függvénye is, hiszen plusz tíz fok felett nem lehet minőségi jeget előállítani” – árulta el a cégvezető.

A Municipal emellett kisegíti a várost a takarítási munkálatokban is, továbbá a városi kezelésű utak tisztítását és sózását is munkatársaik végzik. Ahogy megtudjuk, ezen a téren is az elmúlt hetek több munkát hoztak, mint a korábbi években, hiszen az év első hónapja igazán hideg volt, a fagyok miatt az utakat is gyakrabban sózták.

„Az év elején a parkolószolgálat területén is megérezzük a nagyobb érdeklődést a lejáró éves, féléves parkolókártyák kapcsán. Ennek érdekében február végéig meghosszabbítottuk a fogadóórákat, reggel fél kilenctől egészen délután négy óráig tartunk nyitva. Tavaly több mint 1380 parkolókártyát adtunk ki, ezek jelentős része rezidenskártya, hiszen a helyi lakosok vagy az idősebb korosztály tagjai nagyon kedvező áron juthatnak egész évben érvényes parkoláshoz. A kártyákhoz hasonlóan a parkolóautomatákban vásárolt jegyek száma is nő, ez utóbbi jelenti a nagyobb bevételt, de azt is megfigyelhetjük, hogy egyre többen vásárolnak sms-ben is parkolójegyet. A telefonos vételek mennyisége 2016-ban megduplázódott és már a polgárok negyede ezt a kényelmesebb, de kissé drágább megoldást választja.

A frissen megkezdett szociális tűzifa programot a 2017-es évben folytatni fogjuk, a gyűjtőudvaron tároljuk majd a famennyiséget és a fűtési szezon idején kiszállítjuk a rászorulóknak, akiknek ilyen módon segíteni tud a város.  Emellett természetesen áprilistól folytatódik a zöldhulladék begyűjtése is, amelyet tavaly óta vállalatunk végez. Nem kis mennyiségű hulladékról van szó, hiszen hetente 30-40 tonna gyűlt össze 2016-ban és természetesen a faágakról sem szabad elfeledkezni, ezek begyűjtése már márciusban kezdődik. Elmondanám azt is, hogy több lakos már maga is kihordja a faágakat a gyűjtőudvarra, tehát az ezt érintő felhívás eredmény volt” – tudtuk meg Jány Józseftől.

Feladataik végzésében komoly előrelépést jelenthet, ha a gyűjtőudvarra beadott minisztériumi pályázat támogatást nyer, mert akkor a hulladékgazdálkodás városi szinten nagyot fejlődik. A városi vállalat fogja végezni idén a DAC épülő stadionjának takarítását is a mérkőzéseket követően (az utolsó két tavalyi találkozón már ők takarítottak).

Ezt már olvasta?

Cookies