Back to top

Egyre nagyobb a munkaerőhiány Szlovákiában

Publikálva: 2021, november 17 - 23:42
Szlovákiát a rendszerváltozás óta sújtja a regionális megosztottság. Vannak vidékek, ahol egekben a munkanélküliség, vannak, ahol pedig nem találni szabad munkaerőt: sem szakképzettet, sem szakképzetlent.
Egyre nagyobb a munkaerőhiány Szlovákiában

Mindez lehetőséget ad a fiatalok elhelyezkedésére, esetleg olyan pozíciókat is elfoglalhatnak, amelyekre évekkel ezelőtt esélyük sem volt. Sőt olyan fizetésekért, amelyekkel a tapasztalt munkaerőket igyekeztek ezelőtt megfogni - állítja a Grafton ügynökség felmérése.

A munkaerőhiány miatt a cégek komoly versenyhelyzetben találták magukat. A vállalatok nem várhatnak a kész emberekre, egyre inkább fel kell vállalniuk az új alkalmazott betanítását, a szükséges szaktudás megszerzését. Í

gy elsősorban a felvételnél arra összpontosítanak, vajon a jelentkező rendelkezik-e megfelelő munkavégzési szokásokkal, motivációval és érdeklődéssel. A pályázóknak is megvannak a lehetőségei, hogy a szakképzettség növekedésével nemcsak a fizetésük mértékét, hanem a különböző nem anyagi jellegű juttatásokat is meghatározhassanak.

Jelenleg Szlovákiában a legkönnyebben a diplomás fiatalok tudnak elhelyezkedni, leginkább az IT és telekommunikáció, a termelés és logisztika vagy az adminisztráció és az emberi erőforrások (HR) területén.

A vállalatoknál a koronavírus-járvány miatt megnövekedett digitalizálására irányuló nyomás, ezért nagy az igény az informatikusokra. És itt nemcsak az online kereskedelemről, az online kapcsolatteremtésről van szó, hanem az iparágon átívelő teljes kommunikációról is – a bankoktól a logisztikán át az értékesítésig. Ezzel magyarázható, hogy az IT-jelöltek iránt kétszer akkora a kereslet, mint a járvány előtt.

Már rég munkaerőhiány van a termelésben, a logisztikában és az autóiparban, így a műszaki szakon végzetteket, angol nyelvtudással a cégek szinte rögtön az alsó- és középvezetésében is alkalmazhatják. Kevésbé képzettek pedig termelési operátornak vagy raktárosnak, viszont már ők is diktálhanak a feltételeket a munkakörváltással és hasonlókkal kapcsolatban.

Az ügynökség bér-felmérése szerint például egy raktáros havi 850-1200 eurót, egy folyamatmérnök 1400-2200 eurót, egy beszerzési szakember junior beosztásban vagy egy kamionsofőr 1000-1700 eurót is kereshet havonta.

A frissen végzettek könnyen elhelyezkednek az adminisztráció és HR területén, de hasonló a helyzet az építőipar, az ingatlanügyek, a marketing vagy az értékesítés területén. Főleg recepciósoknál, HR-asszisztenseknél vagy irodavezetőknél ideális, ha bírnak az angol nyelvtudással is. Az ilyen jelentkezők havi 900-1400 eurót kereshetnek, némi előzetes gyakorlat esetén még többet is.

ma7.sk/Matus Tibor

Ezt már olvasta?