Back to top

Egyre közelebb a bajnoki címhez a dunaszerdahelyi lányok

Publikálva: 2023, március 26 - 09:10
Fontos két ponttal gazdagodott a dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata, miután a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság szombati napján nagyon fontos győzelmet arattak a Lázně Kynžvart otthonában, ezzel nagyon közel kerültek a sárga-kékek a bajnoki címhez.
Egyre közelebb a bajnoki címhez a dunaszerdahelyi lányok

A cseh-szlovák közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga) szombati játéknapján a cseh Lázně Kynžvart ottonában léptek pályára a dunaszerdahelyi lányok. A csallóközi együttes számára nagy lehetőség kínálkozott, hiszen a nagy rivális Vágsellye csak döntetlent játszott a Písek otthonában, így a dunaszerdahelyiek egy győzelemmel két pontra növelhették előnyüket.

A DAC góljával kezdődött a találkozó miután Élő Beatrix talált be, de a következő percekben a hazaiak jól reagáltak a sárga-kékek góljára és 3-1-re fordítottak a csehek.

A Kynžvart a tizedik percig tartotta is kétgólos előnyét, de ezt követően Debre Viktor védencei két perc alatt lefaragták hátrányukat, és kiegyenlítettek 5-5-re. A hazaiak ugyan előnybe kerültek ismét, de az első negyedóra végén már a DAC vezetett 7-6-ra. Az első játékrész nagyon kiélezett csatát hozott, a játékrész végén a csehek ismét megszerezték a vezetést, de a szünet előtt a sárga-kékeknek sikerült kiegyenlíteni Élő Beatrix góljának köszönhetően.

Szünetről visszatérve a házigazdák előnybe kerültek ismét, de ezúttal nem tudták megtartani előnyüket és a csallóközi együttes fordítani tudott, Élő Beatrix és Juhos Kata góljaival.

Mi több, a dunaszerdahelyi lányok növelni is tudták előnyüket, a 36. percben először a találkozón háromgólos előnyt építettek ki Bízikék. A cseheknek az időkérés némileg segített hiszen ismét egy gólra felzárkóztak, de ezúttal nem sikerült az egyenlítés. Az utolsó negyedórára kétgólos dunaszerdahelyi vezetéssel fordultak a felek. Tíz perccel a vége előtt a DAC négy góllal is vezetett már, a hazaiaknak pedig erre már nem volt válaszuk, mivel a sárga-kékek növelni tudták előnyüket.

A mérkőzés 55. percében 26-20-ra vezettek már a sárga-kékek.

A hajrában a dunaszerdahelyiek pedig már megőrizték magabiztos előnyüket, és egy szoros első játékrész után remek játékkal magabiztos győzelemmel kerültek közelebb a bajnoki címhez. Mivel a nagy rivális Vágsellye csak döntetlenezett, a HC DAC előnye immáron két pontra nőtt két fordulóval a vége előtt.

A dunaszerdahelyi együttes sorozatban kilencedik bajnoki győzelmét könyvelhette el. A DAC az utolsó két fordulóban előbb hazai közönség előtt fogadja a Stomfa együttesét április 15-én, míg április 22-én a cseh Plzeň otthonában lépnek pályára. A csallóközi együttes azonban már a jövő héten megszerezheti szezonbeli első trófeáját, miután a Szlovák Kupa fináléjában csütörtökön a Nagymihály ellen lépnek pályára Tőketerebesen.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Extraliga), 20. forduló:

Házená Kynžvart - HC DAC Dunaszerdahely 23-28 (12-12)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 6, Bízik Réka 5, Juhos Kata 5, Erika Rajnohová 3, Pénzes Mónika 2, Da Silva 2, Mészáros Réka 2, Hornyák Bernadett 2, Sári Barbara 1.

Forrás: ma7/Ondík Gábor

Ezt már olvasta?

Cookies