Back to top

Egyre jobb körülmények a szülésre

Publikálva: 2017, június 13 - 13:05
A Svet zdravia dunaszerdahelyi kórházának újszülött-osztályán ma mutatták be azon újdonságokat, amelyek a kismamák és gyermekeik kényelemérzetét, valamint a páciensekkel való kommunikáció javítását szolgálják.
Egyre jobb körülmények a szülésre

A kórház ezen osztályán tavaly 889 szülést vezettek, az újításokkal is azt kívánják elérni, hogy ezek száma növekedjen, és a régióból minél többen hölgy válassza a dunaszerdahelyi intézményt szülése helyszínéül.

A jövendő anyukáknak a következő új szolgáltatásokat kínálják:

  • egyéni szülési terv egyeztetése iskolázott szakemberrel,
  • epidurális érzéstelenítés (nonstop),
  • szülés előtti kurzusok az új tornateremben,
  • új vizsgálóterem,
  • VIP szülészeti apartman átlágon felüli szobával,
  • kísérő személy jelenléte a szülésnél,
  • fájdalaom enyhítésének alternatív módszerei (hidroterápia, zeneterápia, aromaterápia)

Az átadáson részt vett Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, aki örömét fejezte ki, hogy a megye és a Svet zdravia között néhány évekötött szerződés értelmében folyamatosan fejleszti az új tulajdonos az intézményt, s nagy hangsúly kerül az újszülött-osztályra is, valamint ugyancsak a szerződésben vállalt kétnyelvűség is betartásra kerül, mert az osztály szolgáltatásait népszerűsítő anyagok, valamint a tájékoztató kiadványok is kétnyelvűek.

Horváth Zoltán alpolgármester a tágabb régióban uralkodó nem túl kedvező demográfiai adatokat felidézve megemlítette, akkor virágozhat igazán a szűkebb régiónk is, ha a város minden intézményében, óvodákban, iskolákban, játszótereken, sportpályákon, kultúrális rendezvényeken és templomokban majd újra gyermekzsivaly lesz hallható.

A vendégek ezután megtekinthették a felújított részlegeket, amelyekről az átadáson ugyancsak bemutatott videóból tudhatnak meg olvasóink.

(A cikket még bővítjük.)

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház, nemocnica
Cookies