Back to top

Egymás után a második szezonban nem tud kinyitni a városi műjégpálya

Publikálva: 2021, december 3 - 15:52
A koronavírus-járvány és a vírus terjedését megfékező szigorító intézkedések miatt egyelőre zárva marad a városi műjégpálya. A nyitásra minden készen állt, a jelenleg érvényben lévő előírások miatt azonban 2021-ben biztosan nem nyit ki a közkedvelt létesítmény.
Egymás után a második szezonban nem tud kinyitni a városi műjégpálya

A megszokott kerékvágásban legutóbb a 2019/2020-as téli szezonban működött a jégpálya, amikor birtokba vehették a korcsolyázók. Most viszont csakúgy mint tavaly, a pandémiai előírások miatt nem tud kinyitni, holott a jégpálya műszaki állapota megfelel a nyitásnak. A korcsolyapályát üzemeltető Municipal városi cég munkatársai elkészítették a pályát, megcsinálták a próbahűtést is.

Leginkább az okoz problémát, hogy a pályához tartozó öltözőben nincs külön be- és kijáró, így nem tudják biztosítani, hogy a látogatók ne érintkezzenek. A korcsolyázás iránt van érdeklődés, egy téli szezonban mintegy 10-12 ezer korcsolyázó keresi fel a létesítményt. A Municipal városi cég illetékes munkatársai figyelemmel követik a járványhelyzet alakulását. Ennek függvényében dől majd el, hogy a jégpálya 2022 januárjában megnyithatja-e a kapuit.

A városi önkormányzat évek óta tervezi a létesítmény befedését, hogy növelje a szolgáltatás színvonalát. Készen van a beruházás projektdokumentációja, amelyet december 1-én Hájos Zoltán polgármester Jozef Viskupičnak, Nagyszombat megye elnökének és Miroslav Šatannak, a Szlovák Jégkorongszövetség elnökének is bemutatott. A két vendéggel a jégpályán terepszemlét is tartottak, a városvezető a projekt támogatásához kérte a segítségüket.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: klzisko, Municipal
Cookies