Back to top

Egyelőre nem indul újra az oktatás a középiskolákban és a felső tagozatokon

Publikálva: 2020, december 2 - 06:17
Január 8-ig biztosan zárva maradnak a középiskolák és az alapiskolák felső tagozatai. Erről Branislav Gröhling oktatási miniszter beszélt a válságstáb hétfői ülését követően, miután a testület elvetette az iskolák megnyitására vonatkozó tervét.
Egyelőre nem indul újra az oktatás a középiskolákban és a felső tagozatokon

Roman Mikulec belügyminiszter kevéssel a válságstáb kedd délutáni ülése után arról tájékoztatott, egyelőre marad a távtanítás a középiskolákban és az alapiskolák felső tagozatán.

Branislav Gröhling oktatási miniszter tervét az iskolák megnyitására a válságstáb nem fogadta el.

Az oktatási tárca vezetője feladatul kapta, hogy átdolgozza a tervet - tette hozzá Mikulec.

Branislav Gröhling december 23-ig terjeszt elő egy újabb tervet. Reményei szerint január 8-án megnyílhatnak az iskolák.

Gröhling szerint kétségek merültek fel a diákok és a tanárok tesztelése kapcsán, a tervet ezért vetette el a válságstáb.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter a válságstáb ülését követően tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, az elmúlt napokban romlott a járványhelyzet Szlovákiában, nőtt a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma is.

Krajčí szerint ezért nem lehet gondolni az intézkedések enyhítésére, amilyen az iskolák megnyitása lenne.

A miniszter kiemelte, bár megérti a teszteléssel szembeni ellenérzéséket, kitart amellett, hogy ez olyan eszköz, aminek köszönhetően enyhíteni lehet a járványügyi szigoron.

Krajčí hozzátette, mivel új szereplők is megjelentek az antigéntesztek piacán, a gazdasági tárca ezúttal nagyobb merítésből válogathat. A miniszter szerint az előző vásárláskor igyekeztek a lehető legpontosabb teszteket beszerezni.

forrás: ma7.sk / Kolek Zsolt

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies