Back to top

Egyelőre csak az iskolanyitásra jutna a város tesztjeiből

Publikálva: 2021, február 4 - 16:05
Február 8-án, vagyis három és fél nap múlva kellene visszatérnie az életnek az óvodákba, az alapiskolák alsó tagozataiba, illetve a középiskolákba (ott csak a végzős diákok mehetnének újra suliba). Dunaszerdahely Város Önkormányzata ezért az iskolaigazgatókkal együttműködve arra készül, hogy a nyitás előtti napokban leteszteli azokat a szülőket, akiknek gyermekei visszatérnének az óvodákba és iskolákba. Tömeges, vagyis a teljes lakosságra kiterjedő tesztelést azonban a közeli napokban egyelőre nem tud tervezni az önkormányzat, mivel az állam egyelőre még nem biztosította az ehhez szükséges antigén teszteket.
Egyelőre csak az iskolanyitásra jutna a város tesztjeiből

Pillanatnyilag tehát csupán a város óvodásainak és alsó tagozatos tanulóinak szülei, illetve az óvodák és iskolák alkalmazottjai számára zajlana biztosan a Covid–19 szűrése.

Azok részére, akiknek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthonról dolgozzanak, egyelőre még nem tudni, mikor nyithatnának mobil tesztelőpontokat.

Az iskolákban jelenleg is folyik annak a felmérése, mennyi szülő küldené vissza a gyerekét az iskolapadba.

Biztos adatot csak pénteken tudunk közzétenni – minden bizonnyal a várható tesztelések időpontjaival és helyszíneivel együtt.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies